Eksplozija v italijanski hidroelektrarni: štirje mrtvi, najmanj pet poškodovanih

Svet 09. Apr 202420:26 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V italijanski hidroelektrarni južno od Bologne se je danes zgodila eksplozija. Po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti so štirje ljudje umrli, najmanj pet je poškodovanih, še tri pa pogrešajo. Vzrok eksplozije zaenkrat še ni znan. Neuradno naj bi sprva izbruhnil požar, ki je povzročil eksplozijo.

Eksplozija je na jezu hidroelektrarne Suviana, ki jo upravlja podjetje Enel Green Power, odjeknila okoli 15. ure. Umrli so štirje ljudje, pet je poškodovanih, tri pa pogrešajo. Trije delavci v nesreči niso bili poškodovani. Oblasti se sicer bojijo, se bo število žrtev naraslo.

Vzrok eksplozije za zdaj še ni znan. Domnevno naj bi najprej izbruhnil požar, nato pa naj bi odjeknila eksplozija, ki sicer ni poškodovala jezu. Je pa zaradi nje v hidroelektrarno vdrla voda.

Kot je pojasnil župan bližnjega mesta Camugnano Marco Masinara, so v času eksplozije potekala dela na turbinah hidroelektrarne, eksplozija pa je odjeknila pod vodno gladino. Gasilce in reševalce je pri prebijanju do prizorišča oviral gost dim. Na delu so tudi helikopterji.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je v odzivu sporočila, da z zaskrbljenostjo spremlja novice o dogodku. Družinam žrtev je v imenu vlade izrazila sožalje, gasilcem in reševalcem pa se je zahvalila za hitro posredovanje.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Reševalci in gasilci na prizorišču nesreče Reševalci in gasilci na prizorišču nesreče
Reševalci in gasilci na prizorišču nesreče (Foto: PROFIMEDIA)
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!