Ne boste verjeli, kakšno kavo strežejo na Kitajskem

Magazin 20. Feb 202414:20 2 komentarja
kava s svinjino
Foto: družbeno omrežje X/@ShanghaiEye

Ste ljubitelji kave? Pa svinjine? Bi verjeli, da so v kitajski kavarni združili okusa in gostom postregli s kavo z okusom svinjine?

Po kitajskih družbenih omrežjih je zakrožila novica, da na meniju priljubljene ameriške verige Starbucks ponujajo kavo z nenavadnim okusom. Za slabih devet evrov vam bodo postregli kavo z okusom svinjine, poroča CNN.

Kavni napitek je sestavljen iz omake z okusom po dušeni svinjini, ekspresa in spenjenega mleka, po vrhu pa je prelite še nekaj dodatne omake iz svinjine, namesto češnje na vrhu smetane pa tam kraljuje rezina svinjskih prsi.

Svinjina ima v kitajski kulturi prav posebno mesto, še posebej v času novoletnih praznikov, ko je na krožniku skoraj v vsakem domu. Uživanje svinjskega mesa ob začetku leta po tradicionalnem izročilu prinaša blaginjo v prihajajočem letu.

Pražarna je želela prav to – kavi vdihniti nekaj okusa po tradicionalnih novoletnih običajih, so pojasnili in dodali, da se v napitku prepletajo “nepričakovani” slani in sladki okusi.

Bela kava z okusom po svinjini je na družbenih omrežjih postala prava senzacija. Med nekaterimi uporabniki je napitek vzbudil radovednost, spet drugi pa so bili skeptični. Opozarjali so na visoko ceno kave in se spraševali, zakaj bi pili kavo z okusom po svinjini, če lahko za ta denar raje jejo pravo svinjino.

“Za 67 juanov bi lahko pojedel krožnik dušene svinjine, nato pa šel v kavarno in spil dve beli kavi,” je zapisal eden od uporabnikov kitajskega družbenega omrežja Weibo. Drug uporabnik se je pošalil, da ga ne moti, če sta v njegovem želodcu hkrati svinjina in kava, noče pa obeh okusov hkrati v ustih, piše CNN.

Po poročanju kitajskega medija Jiupai News so pijačo v eni od prodajaln v Vuhanu že razprodali, stranke pa so okus opisale kot edinstven.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje