Nov spodrsljaj predsednika Bidna: komu bodo ZDA poslale pomoč?

Svet 02. Mar 202407:49 4 komentarji
Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Predsednik ZDA Joeju Bidnu je v petek znova poskrbel za zmedo. Ob napovedi novih ameriških humanitarnih prizadevanj je zamešal dve območji, ki sta trenutno v vojni.

Ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu se je v petek primeril nov spodrsljaj. V izjavi po srečanju z italijansko premierko Giorgio Meloni je namreč zamešal območji, ki se trenutno nahajata v vojni.

“Skupaj s prijatelji iz Jordanije in drugimi bomo zagotovili pomoč Ukrajini iz zraka in si prizadevali odpreti nove poti v Ukrajino, vključno z možnostjo pomorskega koridorja za dostavo velikih količin humanitarne pomoči,” je dejal Biden, ki je ob napovedi odprtja zračnega humanitarnega koridorja seveda imel v mislih Gazo.

Napako je kasneje popravil. Da je predsednik res mislil na Gazo, pa je novinarjem zatrdil tudi tiskovni predstavnik Bele hiše John Kirby.

Ameriškemu 81-letnemu predsedniku so se sicer podobne nerodnosti že zgodile. Nazadnje je na zborovanju pri pripovedovanju zgodbe s srečanja skupine G7 zamenjal sedanjega francoskega predsednika Emmanuela Macrona z bivšim predsednikom Francije Françoisem Mitterrandom. Ta je Francijo vodil od leta 1981 do 1995, umrl pa je leta 1996.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje