Nova razkritja in obtožbe, ki bremenijo nekoč priljubljenega raperja

Svet 14. Okt 202421:52 0 komentarjev
Sean 'P. Diddy' Combs
Sean 'P. Diddy' Combs (Foto: PROFIMEDIA)

Ameriški raper Sean 'Diddy' Combs se sooča z novimi tožbami. Danes je bilo zoper glasbenega mogotca na zveznem sodišču v New Yorku namreč vložnih najmanj šest tožb, v katerih ga domnevne žrtve obtožujejo posilstva, spolne zlorabe in spolnega napada.

Incidenti, očitani v civilnih tožbah, ki so jih na zveznem sodišču v New Yorku vložili dve ženski in štirje moški, segajo v obdobje med leti 1995 in 2021. Neimenovani tožniki trdijo, da so se nekateri napadi zgodili na raperjevih odmevnih zabavah, ki so se jih udeleževali znani zvezdniki.

Eden od tožnikov po poročanju BBC navaja, da je bil star 16 let, ko se je leta 1998 udeležil ene od zabav v priljubljenem obmorskem letovišču Hamptons. V tožbi navaja, da naj bi se s Seanom ‘Diddyjem’ Combsom pogovarjal o preboju v glasbeno industrijo, ko naj bi prišlo do domnevnega napada. Tožba vključuje tudi fotografijo, na kateri sta skupaj na zabavi, najstnikov obraz pa je zamegljen. Domnevna žrtev v tožbi pravi, da mu je Combs med njunim pogovorom nenadoma ukazal, naj se sleče. To pa naj bi utemeljeval z besedami, da gre za “obred” in “pot do zvezdništva,” piše BBC.

Druga tožba vključuje trditve ženske, ki navaja, da jo je Combs leta 2004, ko je bila še 19-letna študentka, posilil v hotelski sobi. Kot navaja v tožbi, naj bi glasbenega mogotca in nekoč priljubljenega raperja spoznala na fotografiranju, nato pa je njo in prijateljico povabil na zasebno zabavo v svoj hotel. Ko sta prispeli, naj bi jo Combs “božal, nadlegoval in nazadnje posilil”, čeprav ga je večkrat prosila, naj preneha.

Sean Diddy Combs
Foto: REUTERS

Teksaški odvetnik Tony Buzbee je povedal, da zastopa več kot 100 ljudi, ki nameravajo glasbenika in poslovneža tožiti zaradi spolnega napada, posilstva in spolnega izkoriščanja. Buzbee je dejal, da so med domnevnimi žrtvami tudi otroci. Dodal je, da so tožbe vložene na podlagi zakona o zaščiti žrtev spolno motiviranega nasilja, ki žrtvam omogoča vložitev starejših tožb.

Combs in njegova pravna ekipa se na najnovejše obtožbe nista odzvala. Danes vložene tožbe so sicer le ene od številnih, ki grozijo glasbenemu mogotcu. Kot smo poročali, naj bi ameriškega raperja, ki se sicer že sooča z več obtožbami zaradi spolnih zlorab, nasilja in trgovine s spolnimi uslugami, tožilo še 120 ljudi.

Raper sicer še vedno zanika vse obtožbe. Spomnimo, da so 54-letnega Combsa konec septembra aretirali v hotelu na Manhattnu v New Yorku. Obtožen je trgovine z ljudmi, izsiljevanja in prevoza ljudi z namenom prostitucije. Obtožbe proti njemu se kopičijo od lanskega leta, ko je pevka Cassie, s pravim imenom Casandra Ventura, trdila, da jo je Combs več kot desetletje s fizično silo in mamili zadrževal v tem okolju in jo leta 2018 posilil.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!