Nove težave za Prime: toži jih ameriški olimpijski komite

Gospodarstvo 22. Jul 202408:19 1 komentar
Prime
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški olimpijski in paraolimpijski komite je vložil tožbo proti vplivnežema, ki sta pred časom lansirala energijsko pijačo Prime. Obtožena sta zlorabe olimpijskih fraz in simbolov.

Minuli konec tedna je ameriški olimpijski in paraolimpijski komite vložil tožbo proti ustanoviteljema podjetja energijskih pijač Prime, znanima youtuberjema Loganu Paulu in KSI.

Komite vplivneža obtožuje, da sta zlorabila olimpijske fraze in simbole ter jih “namerno in v slabi veri” uporabila za lastne namene. S tem pa, da zavajata kupce energijske pijače.

Po navedbah ameriškega olimpijskega komiteja so “ukradeni simboli” zaščiteni pod blagovno znamko, komite pa jih uporablja kot logotipe na posebni izdaji olimpijske pijače za hidracijo s košarkarskim zvezdnikom in trikratnim dobitnikom zlate olimpijske medalje Kevinom Durantom.

Komite trdi, da s podjetjem Prime nimajo sklenjenega sporazuma o uporabi olimpijske terminologije ter menijo, da gre za zavajajoče manevre.

Po pisanju BBC je ameriški olimpijski in paraolimpijski komite sicer sodeloval s Primom, a so po številnih kritikah o škodljivosti pijače sodelovanje naknadno prekinili. Kljub temu Prime še naprej na trg pošilja pijačo z olimpijskimi znaki.

Pijača je zaradi dveh zvezdnikov leta 2022 sprožila svetovno evforijo, ki je zajela tudi Slovenijo. V nekaterih trgovinah je pollitrska plastenka pijače Prime Hydration ob vrhuncu priljubljenosti lahko stala tudi do 10 evrov.

KSI in Logan Paul
Spletna zvezdnika KSI in Logan Paul (foto: PROFIMEDIA)

O škodljivih posledicah pijače smo pisali tudi na N1. Napitek velja namreč za pravo “kofeinsko bombo”, kar lahko pri otrocih in mladostnikih povzroči vrsto zdravstvenih težav. Od težav s srcem, prebavnih težav, nespečnosti, zastrupitve, tesnobe, slabosti do številnih drugi.

Inšpektorji uprave za varno hrano so za različico energijske pijače Prime s kofeinom lani novembra izdali prepoved prometa, ker vsebuje sestavino L-teanin, ki v brezalkoholnih pijačah ni dovoljena. Na policah medtem ostaja različica hidracijski napitek brez kofeina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje