Obdukcija Mateja Periša pokazala sledi drog in alkohola

Svet 21. Jun 202218:50 > 19:44 0 komentarjev
Matej Periš
MUP RH

Obdukcija 27-letnega Mateja Periša je pokazala, da je bil ta v času smrti pod vplivom drog in alkohola. Truplo pogrešanega so po petih mesecih iz reke Donave potegnili maja letos.

Maja so po petih mesecih iz reke Donave v Beogradu izvlekli truplo pogrešanega Mateja Periša, za katerim se je 31. decembra lani izgubila vsaka sled. Nazadnje so ga videli v nočnem klubu Gotik, kjer je s prijatelji praznoval vstop v novo leto. Iskalno akcijo 27-letnega Splitčana je v vseh teh mesecih pozorno spremljala javnost v celotni regiji.

Na beograjskem Institutu za sodno medicino, kjer so opravili obdukcijo, so že ob najdbi trupla dejali, da je bil vzrok smrti utopitev, okoliščine pa ne kažejo nasilne smrti.

Višje javno tožilstvo v Beogradu pa je po poročanju Nova.rs ugotovilo, da ni razlogov za sum, da je bila smrt 27-letnika posledica storitve kaznivega dejanja. Tudi preiskava naj ne bi pokazala, da je bila njegova smrt nasilna.

Toksikološka analiza je po poročanju Nova.rs pokazala, da je imel Periš v času smrti v telesu amfetamin in alkohol. V vzorcu las so po pisanju medija našli tudi kokain in benzoilekgonin, ki je glavni presnovek kokaina.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!