Obožujete vintage stil? Z vami delimo preproste ideje za dekoracijo doma

Navdih 01. Mar 202315:15
Vintage dom
Profimedia

Vintage stil postaja vse bolj priljubljen v modi, saj številne vplivnice obožujejo kose, ki so jih kupile v trgovinah z rabljenimi oblačili. A ta stil postaja vse bolj priljubljen tudi pri dekoraciji doma.

Ste tudi vi veliki ljubitelji tega stila, a ne veste, kako bi ga vnesli v dom in kje začeti?

Idej je na spletu zares veliko, začnete pa lahko že z majhnimi koraki, ki bodo v hipu vašemu domu dodali toplino in čar nekih davnih časov.

Imate morda doma babičin čajnik, jušnik, omačnico ali kakšen drug zanimiv kos iz porcelana? Lahko ga uporabite kot lonček za sobne rože in z njim popestrite okensko polico, jedilno mizo ali dnevno sobo.

Če imate doma že katerega od starinskih dodatkov, ko so ugašalniki sveč, recepcijski zvonček, črnilnik, staro pero ali kaj podobnega, ga lahko umestite med knjižne police ali kam drugam, kjer imate zložene knjige, in tako popestrite svoj dom.

Še nimate nočne omarice in bi jo želeli imeti? Morda jo lahko nadomesti kar lepo ohranjen masiven stol, ki je nekoč služil povsem drugemu namenu. Nanj lahko zložite knjige in zraven postavite še ljubko svetilko ter tako lepo popestrite spalnico.

Tudi pri okrasitvi mize, ko imate doma praznovanja, si lahko daste duška in uporabite porcelan, ki ga morda ne uporabljate. Če nimate dovolj enakih krožnikov, lahko domišljiji pustite prosto pot in goste presenetite z različnimi porcelanastimi krožniki, da tako mizo naredite še bolj unikatno in zanimivo.

Še nimate domače pisarne, pa bi jo želeli imeti? Morda si jo lahko popestrite s kosom starinske mize in si tam uredite domači delovni kotiček, ki vam bo v veliko veselje.

Svetovni splet ponuja številne ideje, morda pa imate veliko takih predmetov že doma, le še uporabiti jih morate in vaš dom bo zasijal v povsem drugi luči.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.