Odstopila britanska notranja ministrica

Svet 19. Okt 202218:32 0 komentarjev
Suella Braverman
PROFIMEDIA

Britanska ministrica za notranje zadeve Suella Braverman je danes odstopila. Kot razlog za to odločitev, ki je vnesla dodaten nemir v že tako krhko vlado premierke Liz Truss, je v odstopni izjavi navedla lastno kršitev pravilnikov, a hkrati priznala, da ima zadržke glede smeri aktualne vlade, predvsem na področju nezakonitih migracij. Za njenega naslednika je bil imenovan Grant Shapps.

Kot je Suella Braverman navedla v izjavi, ki jo je poslala predsednici vlade in v celoti objavila na Twitterju, je danes z osebne spletne pošte poslala uradni dokument v zvezi z vladno migracijsko politiko.

To potezo je označila za napako, za katero sprejema odgovornost in se zato poslavlja s položaja. Pri tem je sicer izrekla tudi kritiko na račun dela vlade, ki ji očita, da je odstopila od svojih obljub na področju omejevanja nezakonitih migracij.

Braverman, ki velja za predstavnico desnega krila konservativcev, se je sprva sama potegovala za položaj premierke, nato pa v začetku septembra zasedla ministrski stolček.

Kot svojo prednostno nalogo je takrat opredelila oživitev spornega načrta za pošiljanje prosilcev za azil v Ruando. Braverman je sicer po poklicu odvetnica, v preteklosti pa je opravljala tudi vlogo generalne državne tožilke.

Iz urada britanske premierke Liz Truss so medtem že potrdili, da je bil za novega notranjega ministra imenovan Grant Shapps, ki je v prejšnji vladi Borisa Johnsona opravljal funkcijo ministra za promet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!