Posnetek picopeka razburil Japonce

Magazin 15. Feb 202414:17 1 komentar
Japonska
Posnetek zaslona/X

Japonce je razburil video, na katerem si japonski picopek v eni od restavracij domnevno vrta po nosu, prst pa nato obriše v testo za pico.

Na Japonskem je v javnosti zakrožil posnetek zaposlenega iz ene od restavracij Domino’s Pizza. Na posnetku, ki je bil najprej objavljen na spletnem forumu na strani Bakusai, je videti zaposlenega, oblečenega v uniformo ameriške verige picerij, ki v modrih rokavicah gnete testo in govori z osebo, ki celotno dogajanje snema. Uslužbenec se nato z roko približa obrazu, videti pa je, da si s prstom povrta po nosu. Prst nato obriše v testo, ki ga gnete, poroča Sky News. Posnetek naj bi nastal v eni od picerij v japonski prefekturi Hjogo.

Posnetek je kmalu po objavi na forumu postal viralen in sprožil ogorčenje ljudi. Japonska podružnica podjetja Domino’s Pizza se je v objavi na družbenem omrežju X opravičila za “neprimerno vedenje” svojega zaposlenega. “Globoko se opravičujemo, ker je bilo našim cenjenim strankam neprijetno,” je dodalo. Kot so še povedali v podjetju, je posnetek nastal po zaprtju poslovalnice, na njem pa je zaposleni prikazoval pripravo testa za 24-urni postopek fermentacije. To pomeni, da testo ni bilo uporabljeno pri pripravi nobene pice.

Poslovanje v piceriji so začasno ustavili, zaposlenega pa bodo kaznovali v skladu s smernicami podjetja, so po poročanju The Japan Times še sporočili iz japonske podružnice.

Do incidenta v piceriji je prišlo kmalu po tem, ko so na Japonskem aretirali tri ljudi, ki so na spletu objavili več posnetkov “suši terorizma”. Na enem od posnetkov je moški po pisanju Sky News v restavraciji s sušijem, ki ima tekoči trak, polizal vrh stekleničke s sojino omako, nato pa si obliznil prst in se dotaknil kosov sušija za druge stranke. Drugi posnetki pa so kazali ljudi, ki so lizali skupno žlico iz posode z zelenim čajem v prahu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje