Dostavljalca hrane je na vratih pričakalo sporočilo, ki lomi srca

Magazin 14. Feb 202410:28 3 komentarji
vrata
Foto: PROFIMEDIA

V teh dneh se po družbenih omrežjih širi zgodba, ki da misliti.

Dostava hrane na dom je vedno bolj priljubljena, a malo ljudi razmišlja o tistih, ki to omogočajo – dostavljalcih hrane. Ti posamezniki nosijo na ramenih breme hitrega tempa, zahtev strank in različnih izzivov na cesti.

Včasih pa jih stranke presenetijo tudi s takimi stvarmi, ki jim dajo misliti. Na Redditu se je oglasil dostavljalec hrane, ki je delil svojo izkušnjo z naročnikom. Pokazal je sporočilo, ki ga je pričakalo na vratih ene njegovih strank.

“Nimam denarja. Žal mi je, ne morem si privoščiti, da bi vam dal napitnino (niti hrane ne bi smel naročiti). Postrezite si s sladkarijami! Res mi je žal,” se glasi srce parajoče sporočilo.

Dostavljalec je pojasnil, da to delo opravlja že vrsto let, službo pa je sprejel, ker je šel tudi sam čez zelo težko obdobje v življenju, in dodal, da zaradi tega sočustvuje z osebo, ki je sporočilo napisala. “Jesti je treba, vsi si zaslužimo hrano. Hrane ne bi smeli obravnavati kot luksuz, kdo ve, kaj ta oseba preživlja. Morda je po dolgem in napornem delu prišla domov, ima prazen hladilnik in je porabila zadnje evre, da si je privoščila topel obrok. Srce me boli in resnično upam, da je ta oseba hrano pojedla brez občutka krivde,” je zapisal dostavljalec.

“To je tako žalostno. Vesela sem, da je oseba, ki je napisala sporočilo, vsaj nekaj pojedla”, “Že dejstvo, da se je oseba počutila krivo, ker ni mogla pustiti napitnine, pove veliko o njej”, “Ko sem to brala, me je bolelo srce. Kako žalostno je to, da nekateri nimajo niti za hrano”, “Se povsem strinjam z napisanim. Vsakdo bije svoje bitke. Dati napitnino je lepo, vendar to ni vedno mogoče in ne bi smelo biti prisiljeno”, “Sladkarije so zelo lepa gesta, zelo sem vesela, da je ta oseba danes nekaj pojedla,” je le nekaj od številnih komentarjev, ki dežujejo z vseh strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje