Po odhodu McDonald’sa Rusi razkrili logotip novih restavracij

Magazin 10. Jun 202216:56 > 17:25 0 komentarjev
ruski mcdonalds
REUTERS

Ruska veriga hitre prehrane, ki je prevzela restavracije McDonald's v državi, je razkrila nov logotip. V nedeljo napoveduje ponovno odprtje restavracij. Nekateri uporabniki družbenih omrežij sicer menijo, da nov logotip še vedno spominja na črko M, ki jo povezujejo z ameriško verigo McDonald's. Spet drugi pa, da jih spominja na zastavo Bangladeša.

Zaradi napada Rusije na Ukrajino je McDonald’s zaprl vseh 847 poslovalnic v Rusiji. Zaprte restavracije je nato prevzela ruska veriga hitre prehrane, ki je zdaj razkrila nov logotip, v nedeljo pa naj bi ponovno odprli tudi 15 restavracij, poroča BBC.

Logotip novega verige restavracij s hitro prehrano je sestavljen iz kroga in dveh črt, kar naj bi predstavljalo hamburger in dva krompirčka. “Zeleno ozadje logotipa simbolizira kakovost izdelkov in storitev, ki so jih naši gostje vajeni,” je dejal tiskovni predstavnik podjetja Sistema PBO.

ruski mcdonalds
Anton Vaganov/REUTERS

Nekateri uporabniki družbenih omrežij sicer menijo, da nov logotip še vedno spominja na črko M, ki jo povezujejo z ameriško verigo McDonald’s. Drugi menijo, da je nov logotip navdihnila zastava Bangladeša, ki ima prav tako temno zeleno ozadje in rdeč krog.

Ime restavracij sicer še ni znano, a po poročanju BBC, razmišljajo o več možnostih. Sistema PBO naj bi ruski vladni agenciji Rospatent, ki je pristojna za intelektualno lastnino, predložila osem potencialnih imen. Med predlaganimi naj bi bili tudi imeni Tot Samyi (Tisti) in Svobodnaya Kassa (Brezplačna blagajna).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!