Mateja iščejo 13. dan: policija potrdila, da je posnetek osebe v Savi pristen

Svet 12. Jan 202211:47 > 14:51 0 komentarjev
Iskanje pogrešan Matej Periš
N1 Hrvaška

Hrvaška policija je na novinarski konferenci potrdila, da je posnetek osebe, ki plava v Savi, pristen, vendar ni jasno, kdo je na posnetku. V srbski prestolnici se nadaljuje iskanje Splitčana Mateja Periša, na spletu pa se je medtem pojavil nov posnetek, na katerem naj bi bil pogrešani mladenič.

Splitčan Matej Periš, ki so ga nazadnje videli na silvestrovanju v Beogradu, je pogrešan že 13. dan. Danes številni hrvaški in srbski mediji poročajo o novem posnetku, na katerem naj bi bil 27-letni Periš, ki je še vedno pogrešan. Uradne potrditve, ali je na posnetku res on, ni.

Na najnovejšem moški teče po Karađorđevi ulici proti Brankovemu mostu, ob tem pa se ne ozira okoli sebe in ne daje vtisa, da pred kom beži. Posnetek je zelo podoben že prejšnjemu, vendar je drugače kadriran.

Nekateri hrvaški tabloidi so objavili še en posnetek, zelo slabe kakovosti in močno približan, na katerem naj bi se videla dva obrisa glav in pretep med udeležencema. Medtem Periša, kljub obsežni iskalni akciji, v katero so vključeni tudi potapljači, psi in droni, še vedno niso našli.

Hrvaška policija: Posnetek osebe v Savi je pristen

Hrvaška policija je danes na novinarski konferenci potrdila, da je posnetek, na katerem nekdo plava v Savi, avtentičen in je nastal v noči s 30. na 31. decembra. Kdo je na posnetku, načelnik Uprave kriminalistične policije Antonio Gerovac ni želel špekulirati.

Gerovac je dodal, da je srbska policija sprejela vse potrebne korake v takih primerih. “Iskalna akcija je še naprej tako intenzivna, kot je bila prvi dan. Upamo, da bomo kmalu razrešili vse nejasnosti in našli Mateja živega,” je dejal Gerovac. Na sestanku med predstavniki srbske in hrvaške policije je bil navzoč tudi oče pogrešanega Nenad Periš.

“Zakaj je tekel, kaj se je zgodilo, zakaj je odšel iz kluba. Na ta vprašanja nimam komentarja, saj za zdaj ni jasen. Ni znakov, da bi bilo izginotje posledica kakršnegakoli nasilnega dejanja,” je o pregledu dozdajšnjih dokazov dejal Gerovac.

Našli naj bi njegov telefon

V torek so nekateri srbski mediji poročali, da naj bi na sotočju Save in Donave našli telefon pogrešanega. Na začetku tedna je v Beograd prišla tudi hrvaška policija, ki se je seznanila z dosedanjim delom srbskih kolegov.

A to še ne pomeni, da je na tem mestu tudi njegovo truplo, poročajo srbski mediji. Telefon je lažji in zato lebdi. Obstaja tudi možnost, da je pogrešani Hrvat telefon odvrgel.

Kaj se je zgodilo?

27-letni Matej Periš je neznano kam izginil 31. decembra. S prijatelji se je zabaval v nočnem klubu Gotik v Beogradu. Glede na posnetke nadzornih kamer je ponoči okoli 1.40 brez jakne zapustil nočni klub in se odpravil proti reki Savi.

Mediji so objavili posnetke pogrešanega Mateja Periša, ki teče po ulicah mesta in poskuša odpreti vrata taksija, a neuspešno. Taksist je povedal, da pogrešanega ni sprejel, saj je že imel stranke. Zakrožil je tudi posnetek plavalca v Savi, a okoliščine nastanka tega posnetka še niso znane.

Kar nekaj prahu je sprva dvignila informacija, da naj bi prijatelji izginotje prijavili šele popoldne. A zdaj je policija potrdila informacijo, da so prijatelji izginotje Periša prijavili že ob 10. uri. Policisti so jim naročili, naj ga iščejo v bolnišnicah, a ker ga tam niso našli, so se popoldne vrnili na postajo.

Največjo težavo predstavljajo številne informacije, ki jih objavljajo srbski tabloidi, a so večkrat popolnoma nepreverjene ali celo izmišljene. 29-letni Matejev kolega iz Splita, ki z njim že dve leti dela kot skiper, je za srbske tabloide dejal, da “histerično proizvajajo enormno količino lažnih novic”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!