Poljska zasegla nekdanje “gnezdo vohunov”

Svet 29. Apr 202314:39 5 komentarjev
poljska, zaseg ruske srednje šole
PROFIMEDIA

Poljska je danes zasegla poslopje ruske srednje šole v Varšavi, je sporočilo poljsko zunanje ministrstvo. Ruski veleposlanik na Poljskem Sergej Andrejev se je že odzval in opozoril, da je zaseg nezakonit. Zagrozil je, da bo Moskva sprejela povračilne ukrepe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik poljskega zunanjega ministrstva, gre za “zaseg sodnega izvršitelja” v imenu občine, poroča AFP. “Stavba bo zdaj pripadala varšavski mestni hiši,” je dodal.

“To je nezakonito dejanje. Gre za vdor v diplomatski objekt,” pa se je po poročanju tiskovne agencije RIA Novosti, ki ga povzema AFP, odzval ruski veleposlanik Sergej Andrejev. “Seveda se bo Rusija odzvala,” je dodal.

Pred letom dni je varšavska mestna uprava zasegla nekdanji ruski diplomatski objekt, ki je predmet pravnega spora med Poljsko in Rusijo in ki so ga prebivalci Varšave poimenovali “gnezdo vohunov”. Takrat je šlo za približno deset nadstropij visoko stavbo, zgrajeno v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja na jugu prestolnice, ki so jo v preteklosti uporabljali sovjetski diplomati, nato pa rusko veleposlaništvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje