Poslanci soglasni: Zelenskemu vabilo, naj nagovori državni zbor

Slovenija 21. Jun. 202218:33 > 19:538 komentarjev
Delite:
Volodimir Zelenski
Foto: PROFIMEDIA

Na današnjem skupnem zasedanju odbora za zunanjo politiko in odbora za zadeve EU so poslanci podprli pobudo poslanske skupine SDS, naj se ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega povabi k nagovoru slovenskih poslancev.

Parlamentarni odbor za zunanjo politiko in odbor za zadeve Evropske unije sta na današnji seji soglašala s pobudo državnemu zboru, ki predvideva vabilo ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu, naj nagovori poslance državnega zbora. Pobudo za nagovor Zelenskega je vložila poslanska skupina SDS.

“S povabilom Zelenskega k nagovoru Državnega zbora Republike Slovenije bo Slovenija izrazila podporo ukrajinskemu narodu, ki kaže neverjeten pogum, ko brani svojo domovino in se obenem bori za univerzalne vrednote: svobodo in demokracijo. Ostanimo solidarni z Ukrajino. Slava Ukrajini,” so pobudo povabila utemeljili v stranki SDS.

Odkar se je začela ruska invazija na Ukrajino, je ukrajinski predsednik Zelenski nagovoril poslance številnih držav (Zahoda) – ZDA, Združenega kraljestva, Nemčije, Francije, Avstralije, pa tudi Japonske.

Na današnji skupni seji odborov so sicer poslanci soglasno potrdili sklepe, s katerimi so začrtali zunanjepolitično usmeritev Slovenije pred zasedanjem Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju in na katerem naj bi voditelji odločili o podelitvi statusa kandidatke za članstvo Ukrajini in Moldaviji, je po zasedanju dejal premier Robert Golob. Več o tem v prispevku Golob: Ravno BiH je tista, ki si najbolj zasluži politično podporo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar