Poslanci soglasni: Zelenskemu vabilo, naj nagovori državni zbor

Slovenija 21. Jun 202218:33 > 19:53 8 komentarjev
Volodimir Zelenski
PROFIMEDIA

Na današnjem skupnem zasedanju odbora za zunanjo politiko in odbora za zadeve EU so poslanci podprli pobudo poslanske skupine SDS, naj se ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega povabi k nagovoru slovenskih poslancev.

Parlamentarni odbor za zunanjo politiko in odbor za zadeve Evropske unije sta na današnji seji soglašala s pobudo državnemu zboru, ki predvideva vabilo ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu, naj nagovori poslance državnega zbora. Pobudo za nagovor Zelenskega je vložila poslanska skupina SDS.

“S povabilom Zelenskega k nagovoru Državnega zbora Republike Slovenije bo Slovenija izrazila podporo ukrajinskemu narodu, ki kaže neverjeten pogum, ko brani svojo domovino in se obenem bori za univerzalne vrednote: svobodo in demokracijo. Ostanimo solidarni z Ukrajino. Slava Ukrajini,” so pobudo povabila utemeljili v stranki SDS.

Odkar se je začela ruska invazija na Ukrajino, je ukrajinski predsednik Zelenski nagovoril poslance številnih držav (Zahoda) – ZDA, Združenega kraljestva, Nemčije, Francije, Avstralije, pa tudi Japonske.

Na današnji skupni seji odborov so sicer poslanci soglasno potrdili sklepe, s katerimi so začrtali zunanjepolitično usmeritev Slovenije pred zasedanjem Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju in na katerem naj bi voditelji odločili o podelitvi statusa kandidatke za članstvo Ukrajini in Moldaviji, je po zasedanju dejal premier Robert Golob. Več o tem v prispevku Golob: Ravno BiH je tista, ki si najbolj zasluži politično podporo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje