Predsednik Evropskega parlamenta Sassoli v bolnišnici

Svet 10. Jan 202216:25 > 17:13 0 komentarjev
david sassoli
Frederick Florin/Pool via REUTERS

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je hospitaliziran v italijanski bolnišnici. Njegov tiskovni predstavnik je sporočil, da so Sassolija hospitalizirali zaradi oslabljenega imunskega sistema.

Kot je po poročanju portala Politico sporočil tiskovni predstavnik Davida Sassolija, je predsednik Evropskega parlamenta hospitaliziran že od 26. decembra, in sicer zaradi zdravstvenih komplikacij, ki so sledile oslabljenemu imunskemu sistemu.

“Ta hospitalizacija je bila potrebna zaradi resnega zapleta, povezanega z okvaro imunskega sistema,” so danes sporočili iz Evropskega parlamenta v Bruslju.

65-letni Sassoli ima sicer že dlje časa resne težave z zdravjem. Nova vest o slabem zdravstvenem stanju je namreč odjeknila le nekaj mesecev zatem, ko je bil Sassoli prvič odpeljan v bolnišnico v Strasbourgu. Septembra lani so ga namreč zdravili zaradi težje oblike pljučnice. Takrat je moral začasno predati tudi svoja pooblastila, saj dobra dva meseca ni bil zmožen opravljati svoje funkcije.

Roberto Cuillo, tiskovni predstavnik Sassolija, drugih podrobnosti o zdravstvenem stanju predsednika EP ni posredoval. Je pa potrdil, da Sassoli na plenarnem zasedanju v Strasbourgu prihodnji teden ne bo prisoten. Naslednji teden naj bi sicer na prvem letošnjem plenarnem zasedanju EP izbrali novo vodstvo, izvoljen bi moral biti tako predsednik kot tudi podpredsednik parlamenta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!