Premier Fico prvič po napadu na seji vlade: “Opravičujem se, da sem preživel”

Svet 09. Jul 202415:22 0 komentarjev
Robert Fico
Foto: PROFIMEDIA

Slovaški premier Robert Fico se je po majskem poskusu atentata po dveh mesecih vrnil na delo. "Postopoma se vračam na delo in upam, da bom kmalu dovolj zdrav, da bom lahko v celoti opravljal naloge na položaju, na katerega so me izvolili Slovaki," je dejal premier. Fico se je danes izognil novinarjem, se je pa oglasil na Facebooku. "Dragi napredni liberalni mediji in opozicija, opravičujem se, da sem preživel, vendar sem nazaj," je zapisal.

Slovaški premier Robert Fico je sporočil, da se je po dveh mesecih okrevanja, potem ko je bil sredi maja tarča poskusa atentata, vrnil na delo.

Danes se je 59-letnik prvič po napadu udeležil seje vlade, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

“Postopoma se vračam na delo in upam, da bom kmalu dovolj zdrav, da bom lahko v celoti opravljal naloge na položaju, na katerega so me izvolili Slovaki,” je dejal Fico, ki namerava voditi sredino sejo vlade.

Na današnjo sejo je Fico po navedbah slovaških medijev prišel skozi stranska vrata, da bi se izognil novinarjem.

Se pa je oglasil na družbenem omrežju Facebook. “Dragi napredni liberalni mediji in opozicija, opravičujem se, da sem preživel, vendar sem nazaj,” je zapisal premier, ki poleg madžarskega kolega Viktorja Orbana velja za najtesnejšega zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina v EU.

Minuli konec tedna je Fico že opravil prvi nastop v javnosti, odkar je bil 15. maja tarča strelskega napada, po katerem je zaradi hudih poškodb dolgo okreval. V govoru je pozdravil Orbanov obisk v Moskvi in dejal, da bi se mu z veseljem pridružil, če bi bilo njegovo zdravstveno stanje boljše.

Robert Fico
Foto: PROFIMEDIA

Trenutno si Fico pri hoji pomaga z berglami, vidno pa je tudi shujšal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!