Princesa Kate se vrača v javnost

Svet 14. Jun 202419:26 0 komentarjev
Kate Middleton
Foto: KensingtonRoyal/X

Valižanska princesa Kate Middleton je sporočila, da se bo jutri prvič po skoraj pol leta ponovno pojavila v javnosti. V iskrenem zapisu je med drugim razkrila tudi, kako poteka zdravljenje raka.

Kensingtonska palača je zvečer objavila osebno sporočilo valižanske princese Kate Middleton, ki se zadnjih nekaj mesecev bori z rakom. Priljubljena princesa, ki se je nazadnje v javnosti pojavila na božič, ko se je skupaj z družino odpravila na mašo na posestvu Sandringham, je v zapisu razkrila, kako poteka njeno zdravljenje.

“Osupnila so me vsa prijazna sporočila podpore in spodbude v zadnjih nekaj mesecih. Res so naredila korenito spremembo zame in za Williama ter nama pomagala prebroditi težke čase. Dobro napredujem, a kot ve kdorkoli, ki je kdaj izkusil kemoterapijo, so dobri in slabi dnevi. Ob slabih dneh se počutiš šibko, utrujeno in vdati se moraš počitku. A na dobre dneve, ko se počutiš močneje, želiš dobro počutje kar najbolje izkoristiti. Moje zdravljenje še poteka in bo trajalo še nekaj mesecev,” je pojasnila v zapisu, ki ga je na družbenem omrežju X objavila palača. Princesa je med drugim razkrila še, da ji je ob dnevih, ko se počuti dovolj dobro, v veselje sodelovati v šolah, preživljati prosti čas s stvarmi, ki ji dajejo pozitivno energijo, kakor tudi počasi začeti delati od doma.

Po večmesečni odsotnosti od dolžnosti je valižanska princesa dovolj pri močeh, saj je razveselila z novico, da se bo jutri z družino udeležila kraljeve rojstnodnevne vojaške parade Trooping The Colour. Poleti se, kot je dejala, želi udeležiti še več javnih dogodkov, a je poudarila, da še ni popolnoma okrevala: “Učim se biti potrpežljiva, še posebej z negotovostjo. Vsak dan vzamem, kakor pride, poslušam svoje telo in si dopuščam čas, da okrevam.”

Na koncu se je podpornikom zahvalila za razumevanje in vsem, ki so z njo pogumno delili tudi svoje zgodbe.

Po pisanju britanskega tabloida Daily Mail bo prisotnost 42-letne princese pomirjujoča za njene tri otroke, ki jim bo Kate najverjetneje delala družbo na balkonu Buckinghamske palače. O tem, da naj bi se udeležila dogodkov v okviru kraljeve rojstnodnevne parade Trooping the Colour, se je med Britanci sicer šušljalo že mesece, v špekulacije pa se je vmešalo celo britansko obrambno ministrstvo.

Slednje je napoved, da se bo Kate udeležila enega od dogodkov proslave 8. junija, na začetku marca umaknilo s spletne strani, saj da njene udeležbe kensingtonska palača ni uradno potrdila. S parado Trooping the Colour Britanci obeležujejo kralja Karla III. Ta je “navdušen, da se bo princesa lahko udeležila sobotnih dogodkov”, poroča BBC.

Spomnimo, marca je na britanskem otočju završalo. Zaradi umika valižanske princese Kate Middleton iz javnega življenja je v nekaj tednih postala zgodba z naslovnic domala vseh svetovnih medijev. Kate je nato le prekinila svoj molk in v čustvenem nagovoru spregovorila o spopadanju z zahrbtno boleznijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!