Rusija prebivalcem ob meji svetuje, naj ne uporabljajo aplikacij za zmenke

Svet 20. Avg 202418:34 0 komentarjev
Tinder
Foto: PROFIMEDIA

Ruske oblasti so prebivalcem obmejnih regij odsvetovale uporabo aplikacij za zmenke. Menijo, da bi lahko ukrajinska stran to izrabila za zbiranje informacij.

Rusko notranje ministrstvo je prebivalcem regij Brjansk, Belgorod in Kursk, ki mejijo na Ukrajino, odsvetovalo uporabo aplikacij za zmenke, rekoč, da bi ukrajinska stran lahko to izrabila za zbiranje informacij. Pozvalo jih je tudi, naj iz istega razloga deaktivirajo spletne kamere.

“Sovražnik v velikem obsegu identificira naslove IP na našem ozemlju in se na daljavo povezuje z nezavarovanimi kamerami, ki nadzorujejo vse od zasebnih dvorišč do strateško pomembnih cest,” je glede kamer sporočilo notranje ministrstvo v Moskvi.

Ob tem je prebivalcem treh obmejnih regij odsvetovalo uporabo aplikacij za zmenke, rekoč, da jih “sovražnik aktivno uporablja za zbiranje informacij”, navaja medij Politico.

Vojaškemu osebju in organom pregona je ministrstvo naročilo tudi, naj ne odpirajo hiperpovezav v sporočilih, ki jih prejmejo od neznancev, kot tudi, naj se izogibajo pretočnemu predvajanju videoposnetkov s cest, na katerih so prisotna vojaška vozila.

V začetku meseca so ukrajinske sile nepričakovano vdrle na rusko ozemlje in v regiji Kursk dosegle več zadanih ciljev, vključno z zasedbo kraja Sudža in uničenjem več mostov čez reko Sejm. V regiji naj bi trenutno nadzorovale okoli 1250 kvadratnih kilometrov ozemlja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!