Šef hrvaške mamilarske združbe padel v roke turške policije

Črna kronika 23. Nov 202321:40 0 komentarjev
aretacija
Aretacija. Fotografija je simbolna (Foto: PROFIMEDIA)

Turška policija je v okviru obsežne Europolove preiskave v Istanbulu naletela na šefa hrvaškega mamilarske združbe. Aretirani osumljenec naj bi vodil organizacijo za trgovino s prepovedanimi drogami, sumijo pa ga tudi številnih drugih zločinov, tudi poskusa umora.

V preiskavi operativne skupine Balkanski kartel evropskega policijskega urada Europol, ki preiskuje obsežno trgovino s kokainom, so sodelovali hrvaški, nemški, španski in turški organi pregona.

Europol je hrvaškega državljana, ki so ga prestregli minuli teden v Istanbulu, označil kot pomembno tarčo, ki sta jo iskali Hrvaška in Nemčija.

Po navedbah Europola naj bi vodil veliko organizacijo za trgovino s prepovedanimi drogami, ki je iz Južne Amerike v Evropo uvažala kokain. Povezujejo ga tudi z organizacijo pošiljke tone kokaina v Evropo, ki so jo leta 2020 zasegli v Španiji.

Aretacija je rezultat operacij, ki jih je Europol podprl v začetku oktobra in pri katerih so sodelovali organi pregona iz Hrvaške in Nemčije.

11. oktobra so v okviru akcije izvedli 21 aretacij, od tega 12 v Splitu in devet v Nemčiji. Zasegli so tudi osem vozil, strelno orožje ter velike količine denarja.

Kot so poudarili pri Europolu, imajo pri svetovni trgovini s kokainom pomembno vlogo kriminalne mreže, sestavljene večinoma iz državljanov balkanskih držav. Proti njim je usmerjena tudi operativna skupina Balkanski kartel, ki združuje balkanske države, države EU in druge države po svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!