Blizu Gardskega jezera medved napadel francoskega turista

Svet 16. Jul 202417:33 0 komentarjev
Medved
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Severno od Gardskega jezera, v bližini mesta Dro, je medved napadel moškega med jutranjim tekom. 43-letnega francoskega turista, ki je utrpel poškodbe rok in nog, so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v bližnjem Trentu, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Življenje moškega po napadu zveri ni ogroženo, medveda pa gozdarska služba še išče.

Današnji napad se je zgodil manj kot teden dni po tem, ko je Švicarka med sprehodom s tremi otroki na območju jezera Molveno približno 40 kilometrov severovzhodno od Trenta naletela na medveda, ki jo je spremljal vsaj en mladič.

Letos so oblasti na Trentinskem sprejele odlok, ki dovoljuje odstrel do osmih problematičnih medvedov letno v letošnjem in prihodnjem letu, potem ko se je število zveri po njihovi ponovni naselitvi iz Slovenije pred več kot 20 leti povečalo.

Po ocenah iz leta 2023 je na območju prisotnih približno 100 odraslih rjavih medvedov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Lani je na Trentinskem med tekom v gozdu po napadu medvedke umrl 26-letni moški. Medvedko so pozneje ujeli in oblasti so odredile njen odstrel, vendar so skupine za zaščito živalskih pravic s pravnimi sredstvi odstrel preprečile in premestili jo bodo v rezervat zunaj Italije, še navaja Ansa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!