Slovo od Matthewa Perryja, strti “Prijatelji” so se tolažili z objemi (FOTO)

Magazin 04. Nov 202310:16 2 komentarja
Foto: PROFIMEDIA

Ameriškega igralca Matthewa Perryja, ki so ga minuli konec tedna našli mrtvega, so pospremili k večnemu počitku. Intimne pogrebne slovesnosti so se udeležili strti sorodniki in "Prijatelji", ki so se tolažili z objemi. Perryja so pokopali na pokopališču nasproti studia Warner Bros, kjer so sicer pokopani številni hollywoodski zvezdniki.

Ameriškega igralca Matthewa Perryja, ki je bil najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga iz serije Prijatelji, so v Los Angelesu pospremili k večnemu počitku.

Na intimnem pogrebu se je zbrala njegova družina, poslovit pa so se prišli tudi strti kolegi iz serije Prijatelji, ki so se tolažili z objemi.

Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox in David Schwimmer so se držali skupaj, vsi oblečeni v črne obleke, Matt LeBlanc pa se jim je pred cerkvijo pridružil po pogrebni slovesnosti.

Perryja so pokopali na pokopališču nasproti studia Warner Bros, kjer so pokopani številni hollywoodski zvezdniki, med njimi Carrie Fisher, Bette Davis, Stan Laurel, Buster Keaton, Michael Hutchence, Paul Walker, Brittany Murphy in Anne Heche.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Spomnimo: Perryja so minuli konec tedna neodzivnega našli v domači hiši v Los Angelesu. Umrl naj bi v masažni kadi.

Vzrok igralčeve smrti sicer še ni znan. Obdukcija ni prinesla nedvoumnega zaključka, pristojni pa sedaj čakajo na rezultate toksikoloških testov. Spletni portal TMZ navaja vire, ki pravijo, da na Perryjevem domu niso našli prepovedanih drog, čeprav so odkrili več zdravil, vključno z antidepresivi in zdravili proti anksioznosti.

Novica je pretresla njegove oboževalce po vsem svetu. Znano je bilo, da je imel Perry številne težave, nenazadnje je o njih pisal tudi v svoji knjigi. Bil je odvisen tako od tablet kot alkohola, v zadnjih letih je skušal zaživeti trezno življenje.

Perry je v zadnjih letih odkrito spregovoril o svojih težavah, med drugim je dejal, da se treh let snemanja Prijateljev zaradi tablet in alkohola samo bežno spomni. Soigralci so mu stali ob strani, a na določeni točki so mu med snemanjem dali vedeti, da je njegova odvisnost preprosto postala preveliko breme. Perry je v svoji knjigi Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar razkril, da je Jennifer Aniston vstopila v njegovo prikolico in mu dejala: “Vem, da piješ.”

Prijatelji (Friends)
Foto: PROFIMEDIA

Zanj je bil to uničujoče, saj je do Aniston v preteklosti gojil tudi romantična čustva, ob tem pa se je vedno trudil, da med samim snemanjem nikoli ni bil pod vplivom alkohola in tablet. Soigralci so poskrbeli, da je bil sposoben delovati kot del zasedbe Prijateljev. Opisal je, da so se okoli njega zbrali in ga podprli, kot pingvini podpirajo poškodovanega pingvina. “Bil sem poškodovan pingvin, vendar sem bil odločen, da teh čudovitih ljudi in serije ne pustim na cedilu,” je zapisal.

Po poročanju britanskega BBC je bila po igralčevi smrti v njegov spomin tudi ustanovljena fundacija Matthewa Perryja. Kot piše na spletni strani fundacije, gre za “uresničitev Matthewove trajne zaveze, da bo pomagal drugim, ki se spopadajo z odvisnostmi”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje