Umrl je Matthew Perry, legendarni Chandler iz serije Prijatelji

Magazin 29. Okt 202306:38 1 komentar
Matthew Perry
Igralec Matthew Perry leta 2009 (Foto: Phil McCarten/REUTERS)

Priljubljenega igralca Matthewa Perryja so po poročanju tujih medijev našli neodzivnega v domači hiši.

Ameriški igralec Matthew Perry, najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga iz serije Prijatelji, je umrl star 54 let. Po poročanju tujih medijev so ga neodzivnega našli v domači hiši v Los Angelesu. TMZ ob tem dodaja, da je umrl v masažni kadi.

Novica je pretresla njegove oboževalce po vsem svetu. Znano je bilo, da je imel Perry številne težave, nenazadnje je o njih pisal tudi v svoji knjigi. Bil je odvisen tako od tablet kot alkohola, v zadnjih letih je skušal zaživeti trezno življenje.

Serijo Prijatelji so predvajali med leti 1994 in 2004, dosegla je neverjetno priljubljenost in nato tudi kulten status. Za Perryja je veljalo, da je mojstrsko upodobil lik Chandlerja Binga, v času predvajanja serije pa javnost ni vedela, da se igralec zasebno sooča z odvisnostjo.

Perry je v zadnjih letih odkrito spregovoril o svojih težavah, med drugim je dejal, da se treh let snemanja Prijateljev zaradi tablet in alkohola samo bežno spomni. Soigralci so mu stali ob strani, a v določeni točki so mu med snemanjem dali vedeti, da je njegova odvisnost preprosto postala preveliko breme. Perry je v svoji knjigi Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar razkril, da je Jennifer Aniston vstopila v njegovo prikolico in mu dejala: “Vem, da piješ.”

Zanj je bil to uničujoče, saj je do Aniston v preteklosti gojil tudi romantična čustva, ob tem pa se je vedno trudil, da med samim snemanjem nikoli ni pod vplivom alkohola in tablet. Soigralci so poskrbeli, da je bil sposoben delovati kot del zasedbe Prijateljev. Opisal je, da so se okoli njega zbrali in ga podprli, kot pingvini podpirajo poškodovanega pingvina. “Bil sem poškodovan pingvin, vendar sem bil odločen, da teh čudovitih ljudi in serije ne pustim na cedilu,” je zapisal.

Prijatelji
Igralska zasedba serije Prijatelji (Foto: PROFIMEDIA)

Igralci so se po sedemnajstih letih od konca serije vnovič zbrali in posneli serijo za HBO Max. V njej so se sprehodili po stanovanju Monice in Rachel ter Chandlerja in Joeyja, šli do kavarne Central Perk in se spominjali snemanja. Največ komentarjev oboževalcev je bilo ravno o Perryju, ki je bil videti nekako prazno, a je sam zagotavljal, da je zdaj njegovo življenje končno na pravi poti. Po tem, ko je izdal knjigo in se soočil s preteklostjo, je obstajal kanček upanja, da bo tudi v zasebnem življenju našel srečo.

Matthew Perry
Matthew Perry bo v srcu oboževalcev za vedno ostal Chandler Bing (Foto: REUTERS)

Matthew Perry bo v zgodovini pop kulture ostal zapisan kot odličen igralec, ki je imel neverjeten smisel za humor. Skozi vlogo Chandlerja Binga ga je znal še kako pokazati. Bil je edini od šesterice igralcev iz Prijateljev, ki so ga scenaristi poklicali na pomoč, ko niso vedeli, kako naj izvedejo prizor, da bo duhovit.

V Sloveniji na poroki Anžeta Kopitarja

Matthew Perry je bil eden do gostov na poroki našega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Po tem, ko se je Kopitar preselil v ZDA, se je med njima spletla posebna prijateljska vez. Perry je bil namreč velik oboževalec ekipe Los Angeles Kings.

Perry je povedal, da ga je Kopitar, takoj ko je ekipa osvojila pokal Stanley, vprašal, ali bi ga želel dvigniti. “O moj bog, seveda, prosim. In takoj zatem me je vprašal, ali bi prišel v Slovenijo na njegovo poroko. Potem sem bil nekako prisiljen odgovoriti, da bom,” je šaljivo opisal Perry, ko se je v eni od televizijskih oddaj spominjal dogodka. Slavje na Kopitarjevi poroki je trajalo 14 ur in Perry je dejal, da je bil obkrožen s pijanimi Slovenci, od katerih večina ni znala angleško. “V postelji sem bil že ob devetih zvečer,” je dodal.

Perry je bil v Sloveniji tudi, ko se je leta 2013 povsem nepričakovano udeležil dobrodelnega turnirja v golfu, ki ga je Kopitar organiziral na Bledu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje