“Solata zdržala dlje od mandata Liz Truss” (VIDEO)

Magazin 20. Okt 202217:07 1 komentar
TWITTER

Na račun Liz Truss, ki je odstopila le nekaj tednov po prevzemu vlade, po družbenih omrežjih letijo hudomušni komentarji. Eden od britanskih tabloidov je denimo ugotavljal, ali bi lahko predsednica britanske vlade, ki se je hitro po prevzemu položaja znašla v težavah, preživela dlje od glave solate.

Šest tednov po prevzemu vlade je britanska premierka Liz Truss odstopila. Ta poteza sicer ni nepričakovana, saj so se nad njenim predsedovanjem ves čas zgrinjali temni oblaki. Truss se bo tako v zgodovino zapisala kot britanska premierka z najkrajšim mandatom. Več o njenem odstopu lahko preberete v članku na tej povezavi.

Uporabniki družbenih omrežij pa stresajo šale na njen račun. Še korak dlje so stopili pri britanskem tabloidnem časopisu The Daily Star, kjer so se spraševali, kdo bo zdržal dlje: britanska premierka ali glava solate, v trgovini kupljena za 60 penijev (69 centov). Celotno tekmovanje so od 14. oktobra v živo in neprekinjeno prenašali na YouTubu.

Medtem ko je podpora premierki usihala, je usihala tudi solata. A je ta preživela, premierka je namreč odstopila. Solata je tako postala karikatura krhanja ere Liz Truss. Navdih za tovrstni podvig je bila kolumna v časopisu The Economist, v kateri je avtor premierko označil za solato ledenko, ki ima enak rok trajanja kot solata.

Zaradi najkrajšega mandata v zgodovini se po družbenih omrežjih vrstijo hudomušni komentarji. Eden od uporabnikov Twitterja je njen mandat primerjal s Santinom Marello, ki je bil iz dvoboja v wrestlingu izločen v zgolj dveh sekundah.

Britanski igralec Richard Price pa se je pošalil in njen mandat primerjal s slavno britansko znanstvenofantastično serijo Doctor Who, v kateri je igral Judoona. “Liz Truss je bila odstavljena, Daleks čaka novega predsednika vlade,” je zapisal.

Oglasil se je tudi upravitelj profila Larry the cat; najbolj slavnega mačka na Downing Streetu. “Kralj me je prosil, naj postanem predsednik vlade, ker so te neumnosti trajale že dovolj dolgo,” piše v objavi ob fotografiji mačka.

“Z zadnjim pozivom za vkrcanje” se je oglasil tudi letalski prevoznik Ryanair.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje