Srčno slovo od 12-letne deklice, ki sta jo v Nemčiji umorili vrstnici

Svet 23. Mar 202319:00 0 komentarjev
Nemčija
Stephane Nitschke/REUTERS

V Nemčiji so pokopali 12-letno deklico, ki sta jo, kot sta priznali, umorili 12- in 13-letna vrstnica. Poslednje slovo od deklice, katere smrt je pretresla celotno državo, je bilo po pisanju nemških medijev zelo čustveno.

V nemškem Freudenbergu so se poslovili od 12-letne deklice, ki je pred dnevi umrla nasilne smrti – njeno truplo so s številnimi vbodnimi ranami našli v gozdu blizu doma. Umora sta osumljeni vrstnici, stari 12 in 13 let, ki sta po poročanju nemških medijev umor že priznali.

Od 12-letne deklice so se poslovili v lokalni evangeličanski cerkvi in osnovni šoli, ki naj bi jo obiskovala skupaj z vrstnicama, osumljenima, da sta ji vzeli življenje, navaja nemški Siegener Zeitung. “/…/ žaluje mesto, žaluje celotna država,” je ob slovesu od deklice povedal evangeličanski duhovnik, ki je vodil obred. Nekateri žalujoči so v spomin nanjo v zrak spustili balone, spet drugi so polagali cvetje in sveče, še piše omenjeni nemški časopis.

Dekličin umor je pretresel vas Hohenhaim, kjer je živela z družino, in bližnje mesto Freudenberg, kjer so se od nje srčno poslovili. Šok ob njeni nasilni smrti je tudi sicer presegel nemške meje. Kaj točno se je dogajalo usodne noči, ko je bila dvanajstletnica umorjena, za zdaj ni znano. Nemški mediji poročajo, da so se žrtev in napadalki dobro poznale, po neuradnih informacijah pa naj bi osumljenki umorili s pilico.

Kot smo že pisali, kazenski pregon zoper osumljenki v Nemčiji ni mogoč, saj sta mlajši od 14 let. Zaradi svoje starosti prav tako ne bosta obsojeni za kaznivo dejanje, je pred dnevi za N1 pojasnil odvetnik Edin Koca, ki dela v Nemčiji. Deklici sta še naprej pod nadzorom urada za mladino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!