Število smrtnih žrtev obsežnega plazu v Etiopiji naraslo na 229

Svet 23. Jul 202419:14 0 komentarjev
Plaz v Etiopiji
Plaz v Etiopiji (Foto: PROFIMEDIA

Število smrtnih žrtev obsežnega zemeljskega plazu na jugu Etiopije se je povzpelo na 229.

Včeraj se je v Etiopiji sprožil obsežen zemeljski plaz. Sprva so poročali o najmanj 55 mrtvih, danes pa je število smrtnih žrtev naraslo na 229.

Lokalne oblasti so sporočile, da je med mrtvimi 148 moških in 81 žensk. Domačini se še vedno skušajo z rokami in lopatami dokopati do ostalih pogrešanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na fotografijah in posnetkih, ki so jih objavile lokalne oblasti, je videti domačine, kako prenašajo trupla na zasilnih nosilih.

Največ ljudi naj bi obsežen plaz pokopal pod seboj, ko so skušali nemudoma po prvem plazu pomagati prebivalcem ene od hiš.

Plaz v Etiopiji
Plaz v Etiopiji (Foto: PROFIMEDIA

Gofa, kjer se je sprožil plaz, je od prestolnice Adis Abeba oddaljena približno 450 kilometrov. Z avtom pa pot traja okoli 10 ur. Gre za precej gorato in podeželsko območje, plazovi pa so pogosti. Med drugim je leta 2016 v Wolaiti umrlo 41 ljudi.

Etiopija, druga najbolj poseljena država v Afriki s približno 120 milijoni prebivalcev, je zelo ranljiva za naravne nesreče, vključno s poplavami in sušo. Tokratni plaz naj bi bil eden najbolj smrtonosnih v državi, še poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!