Je to najlepši naravni bazen na svetu? Presodite sami (FOTO)

Svet 05. Jun 202219:05 0 komentarjev
SSua Ocean Trench, naravni bazen, Samoa
Profimedia

Na Samoi leži vulkanski bazen, ki s kristalno čisto turkizno vodo, peščenim dnom in bujnim rastjem navdušuje na tisoče obiskovalcev. Bazen To Sua leži na polju lave na samoanskem otoku Upolu, njegovo ime pa v dobesednem prevodu pomeni "velika luknja, iz katere prihaja voda".

Vulkanski bazen To Sua v Samoi v Oceaniji je za mnoge najlepši na svetu, čeprav gre zgolj za luknjo v tleh – dobesedno. To Sua v samoanskem jeziku namreč pomeni “velika luknja, iz katere prihaja voda”.

Bazen, ki se spušča 30 metrov v globino, je obkrožen z bujnim rastlinjem. Leži v vasici Lotofago na otoku Upolu.

Sua Ocean Trench, naravni bazen, Samoa
Profimedia

Do To Sue se morajo obiskovalci spustiti 30 metrov po pečini navzdol in nato še po leseni lestvi. Bazen je napolnjen z morsko vodo, ki iz bližnjega oceana priteka skozi kanale in predore, z oceanom pa ga povezuje tudi podvodna jama. Vanjo naj se po priporočilu strani To Sua Ocean Trench podajo le izkušeni potapljači.

Sua Ocean Trench, naravni bazen, Samoa
Profimedia

Bazen To Sua vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev, potovalni blog Traveller pa ga je označil za enega najbolj neverjetnih bazenov na svetu. Zaradi kristalno čiste turkizne vode, peščenega dna in bujnega rastja bi ga zagotovo lahko uvrstili na ta seznam.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!