Švicarska vlada tarča napada proruskih hekerjev

Svet 17. Jan 202421:07 0 komentarjev
švica
Foto: PROFIMEDIA

Proruska hekerska skupina je po obisku ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v Davosu začasno onemogočila dostop do številnih spletnih strani švicarske vlade, so danes sporočili iz Berna. Po navedbah švicarskega centra za kibernetsko varnost (NCSC) so napad pričakovali in težave kmalu odpravili.

Švicarska vlada je sporočila, da je odgovornost za napad prevzela z Rusijo povezana hekerska skupina NoName, ki se je ob tem sklicevala na udeležbo Volodimirja Zelenskega na zasedanju WEF v Davosu.

NCSC pa je v izjavi poudaril, da so napad pričakovali, ga hitro odkrili in nato sprejeli potrebne ukrepe za čimprejšnjo obnovitev dostopa do napadenih strani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šlo naj bi za napad za porazdeljeno zavrnitev storitve (DDoS), v okviru katerih hekerji z izjemno povečanim številom hkratnih dostopov preobremenijo strežnike z nezaželenim predmetom in ohromijo delovanje storitev. Skupina NoName je sicer švicarsko zvezno upravo napadla že junija lani, potem ko je Zelenski prek video povezave nagovoril švicarski parlament.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!