TikTok uvaja nove možnosti za večji nadzor vsebin

Magazin 18. Jul 202218:47 > 20:18 0 komentarjev
TikTok
PROFIMEDIA

Ker se je aplikacija za objavo kratkih videovsebin TikTok soočala z očitki, da mladoletnikom omogoča ogled neprimernih vsebin, zdaj priljubljeno družbeno omrežje uvaja nove možnosti, s katerimi bodo lahko starši svojim otrokom onemogočili ogled določenih videoposnetkov.

Aplikacija TikTok uvaja dve novi funkciji — eno, ki omogoča prepoved iskanja določenih fraz, ključnih besed in ključnikov ter drugo, ki vsebino prilagaja starosti uporabnika. Novi funkciji sta zasnovani tako, da uporabnikom omogočata več nadzora nad nepreglednim številom videoposnetkom, ki so prosto dostopni otrokom in mladostnikom.

Za razliko od podobnih platform, kot sta YouTube in Vimeo, se kratki videoposnetki na aplikaciji TikTok predvajajo samodejno. Do zdaj je bilo omogočeno, da si uporabniki od starosti 13 let naprej ogledujejo tudi vsebine za odrasle, ki jih je predlagal algoritem. Na TikToku pa zdaj pojasnjujejo, da bo v prihodnjih tednih nekatere besede ali ključnike možno uvrstiti na t. i. črni seznam, to pa pomeni, da si videoposnetkov pod ‘blokiranimi’ besedami ne bo več mogoče ogledati na glavni strani For you page.

Videoposnetke je bilo do sedaj sicer mogoče označiti z oznako ‘Me ne zanima’, a je to pomenilo le, da se drugi posnetki dotičnega uporabnika ne prikazujejo več na glavni strani.

Z uvedbo starostnih omejitev namerava TikTok zdaj razvrstiti vsebino glede na primernost za mlajše uporabnike. Družbeno omrežje je še pojasnilo, da bo blokiralo objave za uporabnike, mlajše od 18 let, če bo ugotovilo, da posnetek vsebuje ‘kompleksne teme’ ali ‘izmišljene prizore, ki so preveč intenzivni ali zastrašujoči’ za mlajše uporabnike.

Sistem za blokiranje bo začel delovati v prihodnjih mesecih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!