Trik, s katerim lahko upočasnite skeniranje živil na blagajni

Magazin 22. Feb 202413:25 5 komentarjev
nakupovanje v trgovini
Foto: PROFIMEDIA

V današnjem hitrem tempu življenja se od nas pričakuje, da bomo kos različnim izzivom in opravilom. Tako nas tudi blagajniki pogosto spravijo ob živce s hitrim skeniranjem živil, ki jih nimamo časa pospraviti v vrečko.

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da so vam na blagajni v trgovini prehitro skenirali živila, vi pa jih niste imeli časa pospraviti v vrečko. Na vrsti je že naslednja stranka, a vseh živil še vedno nimate v vrečki.

Uporabnik družbenega omrežja TikTok je imel tega očitno dovolj, zato se je domislil trika, kako rešiti to zagato. Objavil je videoposnetek, na katerem upočasnjuje proces skeniranja. Namesto da bi vsa živila zložil na kup, jih je neenakomerno razporedil po tekočem traku, piše Slobodna Dalmacija.

“To bo pomagalo: razdelite, kar kupite, da boste imeli čas pospraviti,” je povedal v videu, ki ima že več kot 600 tisoč ogledov.

Posnetek je sprožil val komentarjev. Medtem ko so se mu številni zahvaljevali za ta trik in mu sporočali, da ga bodo uporabili že ob naslednjem obisku trgovine, so se našli tudi taki, ki so menili, da je to povsem nepotrebno. Nekaterim je namreč všeč, da so blagajniki tako hitri.

Ker je video hitro postal viralen, ga seveda niso spregledali niti trgovci, ki so se oglasili v komentarjih. “Ljudje mislijo, da bo to delovalo, a ne bo – samo skenirali bomo hitreje,” je zapisal eden od njih, drugi pa dodal: “Če ne bom dovolj hiter, bom hitro prejel klic od svojega nadrejenega”.

Nekateri celo trdijo, da jih lahko odpustijo zaradi počasnega skeniranja, zato imejte to v mislih, ko boste naslednjič nervozno stali pri blagajni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje