Trump sprejel izziv Bidna, da se pomerita v dveh televizijskih soočenjih

Svet 15. Maj 202420:05 0 komentarjev
Donald Trump in Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški predsednik Joe Biden je nekdanjega predsednika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Trump naj bi povabilo že sprejel. Prvo soočenje naj bi se zgodilo 27. junija, drugo pa 10. septembra.

Ameriški predsednik Joe Biden je v danes objavljenem videoposnetku svojega predhodnika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Po oceni ameriških političnih analitikov se je za poziv odločil, ker mu ankete kažejo slabo, doslej se je namreč izogibal jasnemu odgovoru na podobne pozive Trumpa.

Kmalu po objavi videoposnetka je Biden na mediju X objavil, da je sprejel povabilo televizije CNN na soočenje 27. junija, televizija CNN pa je sporočila, da je preko neimenovanega predstavnika njegove kampanje povabilo sprejel tudi Trump.

Po potrditvi soočenja na televiziji CNN sta obe predsedniški kampanji kmalu zatem potrdili tudi udeležbo na soočenju televizije ABC 10. septembra.

“Donald, slišim, da imaš proste srede,” je na posnetku bivšega predsednika ZDA izzval Biden. Trumpu v New Yorku sodijo zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, ob sredah pa ima sodišče prost dan.

“Donald Trump je leta 2020 izgubil dve soočenji z mano. Zdaj se dela, kot da se želi spet soočiti. Daj, naredi mi uslugo. To bom storil dvakrat. Izberimo datuma,” pravi Biden. Njegova kampanja predlaga soočenji junija in septembra.

“Pripravljen sem se soočiti s pokvarjenim Joejem”

Trump mu je na svojem družbenem mediju Truth Social odgovoril: “Pripravljen sem se soočiti s pokvarjenim Joejem ob predlaganih datumih junija in septembra in odločno predlagam več kot le dve soočenji.”

Uradna komisija za predsedniška soočenja, ki jo sestavljajo republikanci in demokrati, je sicer predlagala tri soočenja – 16. septembra v Teksasu, 1. oktobra v Virginiji in 9. oktobra v Utahu.

joe biden, donald trump
Donald Trump in Joe Biden. (Foto: PROFIMEDIA)

Bidnova kampanja ne želi ponovitve soočenj leta 2020

Bidnova kampanja je sporočila, da predlagani urnik ne ustreza spremembam v strukturi volitev in zanimanju volivcev. Med drugim zaradi tega, ker bodo imele nekatere države predčasne volitve po pošti.

Bidnova kampanja prav tako ne želi ponovitve leta 2020, ko se Trump ni oziral na vprašanja voditeljev, govoril je, kar mu je padlo na pamet, in Bidnu nenehno skakal v besedo.

Podpredsedniško soočenje julija

Za soočenje podpredsedniških kandidatov Bidnova kampanja predlaga julij. Podpredsednica Kamala Harris sicer še vedno čaka nasprotnika ali nasprotnico, saj Trump še ni izbral svojega podpredsedniškega kandidata.

Vodilna kandidatka guvernerka Južne Dakote Kristi Noem je izpadla iz igre zaradi ogorčenja po priznanju v svoji knjigi, da je ustrelila lastnega psa, ker ji je šel na živce.

Ankete kažejo, da sta kandidata pred volitvami v začetku novembra izenačena, vendar je Trump večinoma v rahli prednosti. Bidnu naj bi padala podpora zlasti med mladimi zaradi podpore Izraelu med vojno v Gazi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!