Trump: Kamalo Harris bom še lažje premagal kot Bidna

Svet 21. Jul 202420:56 1 komentar
Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Donald Trump, republikanski kandidat za predsednika ZDA, je v prvem odzivu na odstop Joeja Bidna od kandidature, za CNN dejal, da je Biden najslabši predsednik v zgodovini ZDA.

Ameriški predsednik Joe Biden je na družbenem omrežju X objavil, da izstopa iz predsedniške tekme, kot naslednico je podprl podpredsednico Kamalo Harris.

V prvem odzivu je republikanski kandidat in nekdanji predsednik Donald Trump za CNN dejal, da je Biden najslabši predsednik v zgodovini ZDA. “V zgodovino naše države se je zapisal kot najslabši predsednik.” Čeprav še ni jasno, kdo bo demokratski kandidat, je Trump dejal, da meni, da bo podpredsednico Harris lažje premagati, kot bi bilo Bidna.

“Skorumpirani Joe Biden”

Kasneje je Trump na svojem družbenem omrežju Truth Social zapisal, da “skorumpirani Joe Biden ni bil primeren za kandidaturo in zagotovo ni primeren za opravljanje funkcije predsednika”.

Dodal je, da je Biden predsedniški položaj zasedel le na podlagi laži, lažnih novic in da “nikoli ni zapustil svoje kleti”. Po Trumpovih besedah naj bi vsi okoli Bidna, vključno z njegovim zdravnikom in mediji, vedeli, da ni sposoben biti predsednik.

“Poglejte, kaj je naredil naši državi. Čez mejo prihaja na milijone ljudi, popolnoma nepreverjenih, mnogi iz zaporov, psihiatričnih ustanov, med njimi pa je rekordno število teroristov. Zaradi njegovega predsedovanja bomo zelo trpeli, vendar bomo škodo, ki jo je povzročil, zelo hitro odpravili. Naredimo Ameriko spet veliko,” je zapisal Trump.

Preberite še analizo o Ameriki na razpotju, ki smo jo danes objavili v rubriki Poglobjeno: “Trump je ugrabil republikansko stranko.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje