Trump v Washingtonu na srečanju z republikanskimi kongresniki

Svet 13. Jun 202422:54 0 komentarjev
Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Bivši predsednik ZDA se je danes prvič, odkar je bil obsojen zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, vrnil v Washington na srečanje z republikanskimi kongresniki, ki mu skušajo pomagati na novi poti do Bele hiše.

Donald Trump bo v petek dopolnil 78 let in kongresniki so mu ob snidenju zapeli pesem. “To je bilo odlično srečanje. V republikanski stranki vlada izjemna enotnost,” je dejal Trump po nagovoru senatnih republikancev in dodal, da kandidira, da bi Ameriko spet naredil veliko. “Smo narod, ki propada … Smo narod, ki se mu smejijo po vsem svetu,” je dodal. “Imamo voditelja, ki se mu smejijo po vsem svetu in to bomo spremenili. To bomo hitro spremenili.”

Po poročanju ameriških medijev, ki se sklicujejo na navzoče na srečanju, je bil Trump na sestanku v predstavniškem domu še bolj živahen in je strankarske kolege, ki so obsodili napad njegovih privržencev na kongres leta 2021, skupaj s pravosodnim ministrstvom ZDA, opredelil za “ničvredne barabe”.

Trump se po obsodbi v New Yorku sooča še z več kot 50 točkami obtožnic v povezavi s spodnašanjem izida predsedniških volitev 2020 in odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše. Republikanci, kot je predsednik predstavniškega doma kongresa Mike Johnson, trdijo, da za pravosodjem stoji demokratska stranka. Nekdanji predsednik je bil v Washingtonu tudi zato, da bi na srečanju lobistične skupine Business Roundtable približno 90 direktorjem podjetij predstavil drugo Trumpovo Belo hišo.

“Donald Trump ne bi mogel voditi stojnice z limonado, kaj šele naše države. Je goljuf, prevarant in neuspešen poslovnež ter predsednik, ki je Ameriko pustil v gospodarskem propadu,” pa je dejal tiskovni predstavnik predsedniške kampanje Joeja Bidna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!