Twitter zapušča vodilni kader, Musk pa svari pred možnostjo bankrota

Svet 11. Nov 202208:24 1 komentar
Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk, od nedavnega novi lastnik Twitterja, je prek elektronskega sporočila zaposlene posvaril pred možnostjo bankrota podjetja. Ob tem Muska zapušča tudi čedalje več vodilnih v podjetju.

Podjetje Twitter se spopada s turbulentnim dogajanjem vse od Muskovega prevzema pred dvema tednoma, čemur je sledila odpoved delovnih razmerij več tisoč zaposlenim. Številni pa odhajajo tudi sami. V četrtek je tako podjetje zapustil še eden od vodilnih. Gre za Yoela Rotha, ki je bil odgovoren za boj proti sovražnemu govoru in dezinformacijam. Pred njim so podjetje, po poročanju BBC, zapustili še Damien Kieran, vodja oddelka, ki skrbi za zasebnost, Marianne Fogarty, vodja oddelka za skladnost, in Lea Kissner, vodja oddelka za varnost. Musk je sicer ob prevzemu razpustil celoten upravni odbor podjetja, vključno z izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom.

Zaradi množičnih odhodov vodilnih so zaskrbljenost izrazili tudi ameriški regulatorji. Takšno dogajanje bi namreč lahko nakazovalo na nove nepravilnosti, ki so se morda začele dogajati v podjetju. Twitter je bil sicer že maja kaznovan zaradi nepooblaščene prodaje podatkov uporabnikov, zaradi česar je moralo podjetje plačati okoli 150 milijonov evrov kazni ter sprejeti nova pravila o varovanju zasebnosti.

Musk posvaril pred bankrotom

Poleg tega je Elon Musk v četrtek vsem zaposlenim poslal elektronsko sporočilo, v katerem je posvaril pred možnostjo bankrota, poroča Reuters. Musk je v sporočilu zaposlene opozoril, da Twitter morda ne bo mogel “preživeti prihajajoče gospodarske recesije”, če mu ne bo uspelo povečati prihodkov iz napovedanih naročnin za modro kljukico. Določene spremembe je Twitter že začel implementirati, z naročninami pa želi Musk izničiti hitro padajoče prihodke od oglaševanja.

Twitter so v zadnjem času zapustili nekateri veliki oglaševalci, med njimi General Motors, Volkswagen, Audi in Pfizer. Večino od njih je namreč zaskrbljena, da bo Musk po prevzemu Twitterja preveč sprostil pravila moderiranja in na platformo vrnil nekatere uporabnike, ki so bili zaradi svojih spornih stališč in širjenja dezinformacij pred tem odstranjeni z omrežja. Med temi se omenja tudi nekdanji ameriški predsednik Donald Trump. Musk sicer skuša oglaševalce prepričati, da dogajanje in spremljajoče spremembe v podjetju ne bodo škodovali ugledu blagovne znamke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje