Ukrajinska vojska naj bi ponovno zavzela vas v regiji Zaporožje

Svet 18. Jun 202316:47 12 komentarjev
Ukrajinski vojaki
Ukrajinski vojaki (Foto: Viacheslav Ratynskyi/REUTERS)

Ukrajinske sile naj bi ponovno zavzele vas v Zaporožju, je sporočil predstavnik tamkajšnjih proruskih oblasti. Ukrajinska vojska pa je sporočila, da so vojaki v bližini zasedenega pristaniškega mesta Heničesk v južni regiji Herson uničili pomembno rusko skladišče streliva.

Ukrajinska vojska je v okviru svoje protiofenzive ponovno zavzela vas Pjatihatki v južni regiji Zaporožje, so danes sporočile proruske oblasti v tej regiji. V Kijevu navedb za zdaj niso potrdili, so pa ukrajinske oblasti danes zatrdile, da so njihove sile v regiji Herson uničile rusko skladišče streliva.

“Sovražnikovi napadi v valovih so dali rezultate kljub velikim izgubam. Nadaljujejo se težki boji v tej regiji,” je na Telegramu zapisal predstavnik Moskvi naklonjene uprave v Zaporožju Vladimir Rogov. Takšna priznanja na ruski strani so sicer dokaj redka.

Hudi spopadi na območju se medtem nadaljujejo. Kraj s topništvom sedaj obstreljuje ruska stran. Cilj je popolnoma obkoliti ukrajinske enote, je še dejal Rogov, sicer vodja gibanja Mi smo z Rusijo.

Ukrajinska vojska pa je sporočila, da so vojaki v bližini zasedenega pristaniškega mesta Heničesk v južni regiji Herson uničili pomembno rusko skladišče streliva. “Naše oborožene sile so zjutraj zadale pomemben in zelo glasen udarec v vasi Rikove v okrožju Heničesk na začasno zasedenem ozemlju hersonske regije,” je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinske vojaške uprave v Odesi Serhij Bračuk. Teh informacij po poročanju agencije Reuters ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Ukrajinski mediji so objavili video posnetke, na katerih se vidi ogromen oblak dima, ki se dviga daleč na obzorju ob zvokih eksplozij.

Vas Rikove leži približno 20 kilometrov od Heničeska, pristaniškega mesta ob Azovskem morju v južni Ukrajini, ki so ga ruske sile zasedle v prvih dneh invazije na Ukrajino februarja lani.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje