Umrla kuharica Julie Powell, ki je navdihnila film Julie&Julia

Svet 02. Nov 202210:21 0 komentarjev
Julie Powell
Profimedia

Umrla je Julie Powell, znana avtorica kuharskega bloga in knjig. Njena zgodba je bila navdih za film Julie in Julia, v katerem sta zaigrali Meryl Streep in Amy Adams. Powell je umrla pri 49 letih, domnevno zaradi srčnega zastoja.

Julie Powell je umrla 26. oktobra na svojem domu v New Yorku. Imela je 49 let. Novico je potrdil njen mož Eric Powell, ki je dejal, da je bil vzrok za smrt srčni zastoj. Powell je zaslovela z blogom, v katerem je opisovala svoj trud ob pripravi receptov ene najslavnejših ameriških televizijskih kuharic Julie Child.

Naveličana svojega običajnega življenja v New Yorku se je Julie Powell kmalu po 11. septembru 2001 odločila, da bo v enem letu v svoji majhni kuhinji v Queensu pripravila vseh 524 receptov iz klasične francoske kuharice “Mastering the Art of French Cooking” (Obvladovanje umetnosti francoske kulinarike) Julie Child iz leta 1961.

Blog, v katerem avtorica opisuje svoje vzpone in padce pri kuhanju zahtevnih jedi, kot je govedina po burgundsko, je kmalu postal zelo priljubljen in avtorica je zapise izdala v knjigi “Julie & Julia: 365 dni, 524 receptov, ena majhna kuhinja”. Po knjigi je Nora Ephron posnela film Julie & Julia (2009), v katerem se zgodba Julie Powell (Amy Adams) prepleta z zgodbo Julie Child, ki jo je v filmu upodobila Meryl Streep.

V središču zgodbe je avtoričino občudovanje slavne televizijske kuharice. “Julia me je naučila, kaj je potrebno, da najdeš svojo pot v svetu. Ni tisto, kar sem mislila, da je,” je dejala Powell. “Mislila sem, da gre za samozavest, trdno voljo ali srečo. Vse to je koristno, brez dvoma. Toda nekaj drugega je pomembneje. Tisto, iz česar vse to zraste in to je veselje.”

Po velikem uspehu je Powell leta 2009 izdala še eno kuharsko knjigo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!