V Beogradu izginil 27-letni Splitčan Matej Periš, iščejo ga tudi v reki Savi

Črna kronika 03. Jan 202207:05 > 13:16
Matej Periš
MUP RH

V Beogradu je v noči na 31. december izginil 27-letni Splitčan Matej Periš. Za njim poteka obsežna iskalna akcija, nazadnje pa so ga videli v nočnem klubu Gotik, kjer je bil s prijatelji. Posnetki nadzornih kamer so pokazali, da je v nekem trenutku zapustil klub brez jakne in se približal stopnicam, ki vodijo v reko Savo. V srbsko prestolnico je prišel tudi oče pogrešanega, ki prosi javnost za kakršnekoli informacije.

Policija in družina že tretji dan iščeta 27-letnega Mateja Periša iz Splita, ki je izginil 31. decembra v Beogradu. Nazadnje so ga videli 31. decembra okoli 2.30 v nočnem klubu Gotik.

Periševa družina je zapisala, da je vsaka informacija, kje bi lahko bil, vredna zlata, ob tem pa je dodala še telefonsko številko.

Policija je med iskanjem 27-letnika pregledala tudi posnetke nadzornih kamer pred nočnim klubom. Na eni od posnetkov je videti Periša, ko brez jakne odhaja iz Gotika. Ker je bila tudi v Beogradu megla, je težko ugotoviti kaj določenega, piše Slobodna Dalmacija, a policistom je vseeno uspelo dognati, da se je pogrešani okoli pol tretje ure zjutraj pomaknil proti stopnicam, ki vodijo v reko Savo. Njegovi prijatelji menijo, da se je zaradi gneče na straniščih v klubu odločil, da bo uriniral zunaj.

Mnogi se zdaj bojijo, da je Matej padel v vodo. Ni znano, v kakšnem stanju je bil, ko je zapustil klub. Iskalna akcija poteka tudi na reki.

Prijatelji pogrešanega so policiji povedali, da so najprej odšli na večerjo, nato pa v klub Gotik. Ko so v nekem trenutku ugotovili, da Mateja ni že nekaj časa, so ga začeli iskati. Ob tem so ugotovili, da je njegova jakna ostala v garderobi. Po iskanju so se vrnili v stanovanje in verjeli, da se bo tja do jutra vrnil tudi Matej. Ko ga ni bilo nazaj, so izginotje popoldne prijavili policiji.

Oče pogrešanega: Samo da ga najdem …

V Beograd je iz Tivata prišel tudi oče pogrešanega, Nenad Periš. Za N1 je povedal, da se je pogovoril s prijatelji sina, saj poskuša rekonstruirati dogodke in vse, kar bi lahko pomagalo pri iskanju.

“Popolnoma zaupam srbski policiji, pri svojem delu je profesionalna in prepuščam ji vse preiskave,” je dejal Periš in dodal, da gre za izginotje ter da pri tem ni prostora za improvizacijo.

Nenad Periš
N1

Povedal je še, da se je s sinom nazadnje pogovarjal le nekaj ur pred tem dogodkom in da je bilo takrat vse v redu. “Starš vedno predpostavlja najslabše, in to je tisto, kar me preganja zadnje tri dni in noči,” je dejal.

Matej Periš je sicer vaterpolist in po besedah njegovega očeta dober plavalec. Študij je že končal, v Splitu pa ima tudi dekle, je še povedal njegov oče, ki namerava v Beogradu ostati, dokler bo treba. “Samo da ga najdem …”