V eksploziji hidroelektrarne v Italiji trije mrtvi, za pogrešane malo upanja

Svet 10. Apr 202410:38 > 13:10 0 komentarjev
EKSPLOZIJA BOLONIJA
Foto: PROFIMEDIA

Včeraj je v hidroelektrarni južno od Bologne odjeknila eksplozija. Umrli so najmanj trije ljudje, štirje so še pogrešani. Po prvih ugotovitvah je pri delu na turbini na globini približno 30 metrov izbruhnil požar, nato je odjeknila še eksplozija.

V eksploziji, ki je v torek odjeknila v hidroelektrarni južno od Bologne, so po najnovejših podatkih umrli najmanj trije ljudje. Še štiri delavce pogrešajo in iščejo že več kot 18 ur, a upanja, da jih bodo našli žive, skorajda ni. Pet zaposlenih je v eksploziji utrpelo poškodbe, nekateri hude opekline, poročajo tuje tiskovne agencije.

Eksplozija je v hidroelektrarni, ki jo upravlja podjetje Enel Green Power, odjeknila okoli 15. ure. Po prvih ugotovitvah je pri delu na turbini na globini približno 30 metrov izbruhnil požar, nato pa je odjeknila še eksplozija. Ob tem je v elektrarno, ki leži ob akumulacijskem jezeru Suviana, vdrla voda.

Podjetje Enel Green Power je danes pojasnilo, da so med nesrečo izvajali testiranje zmogljivosti elektrarne. Dela so izvajala leta 2022 izbrana tri podjetja – Siemens, ABB in Voith. Testiranje so opravljali tako v predhodnih dneh kot na dan nesreče, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

EKSPLOZIJA BOLONIJA
Foto: PROFIMEDIA

Umrli in pogrešani uslužbenci zunanjega izvajalca

V nesreči so umrli trije moški, stari 36, 45 in 73 let. Iščejo še štiri delavce. Vsi so uslužbenci zunanjega izvajalca. Po besedah gasilcev nadaljujejo iskanje, a nimajo veliko upanja, da bodo pogrešane našli žive. Spodnji deli elektrarne so namreč deloma poplavljeni.

Sama struktura jezu je od mesta eksplozije oddaljena približno dva kilometra in ni bila poškodovana. Prav tako pristojni zagotavljajo, da eksplozija ni vplivala na lokalno ali nacionalno oskrbo z električno energijo. Hidroelektrarna leži v regionalnem parku v Apeninih, med mestoma Bologna in Firence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!