V republikansko predsedniško tekmo vstopil še Trumpov kritik Will Hurd

Svet 22. Jun 202320:10 0 komentarjev
Will Hurd
PROFIMEDIA

Za predsedniško nominacijo republikanske stranke za volitve za ameriškega predsednika prihodnje leto se bo potegoval tudi nekdanji teksaški zvezni kongresnik Will Hurd. Gre za ostrega kritika nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

Nekdanji teksaški zvezni kongresnik Will Hurd je danes sporočil, da se bo potegoval za predsedniško nominacijo republikanske stranke za volitve leta 2024. Hurd je oster kritik nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki kljub številnim pravosodnim težavam in škandalom ostaja vodilni republikanski predsedniški kandidat.

45-letni Hurd je maja dejal, da bi bila tekma med Trumpom in trenutnim predsednikom Joejem Bidnom, ki se poteguje za nov mandat, “povratni dvoboj iz pekla”. Danes je na ameriški televiziji CBS napovedal, da lahko zmaga in postane republikanski predsedniški kandidat. “Prvič, Donalda Trumpa se ne smeš bati. Preveč kandidatov v tej tekmi se boji Donalda Trumpa. Vendar pa moramo predstaviti tudi drugačno vizijo,” je dejal.

Hurd je v videoposnetku, v katerem je napovedal svojo kandidaturo, kot glavni temi svoje kampanje navedel nezakonito priseljevanje in inflacijo.

“Naši sovražniki kujejo zarote, ustvarjajo kaos in ogrožajo ameriške sanje. K nam prihajajo nezakoniti priseljenci in mamila. Inflacija še vedno ni pod nadzorom. V naših mestih naraščata kriminal in brezdomstvo,” je dejal Hurd, ki je bil pred vstopom v politiko agent ameriške obveščevalne agencije Cia na področju boja proti terorizmu.

“Predsednik Biden ne more rešiti teh težav. Če pa bomo za kandidata spet imenovali brezpravnega, sebičnega in propadlega politika, kot je Donald Trump, ki nam je zapravil predstavniški dom, senat in Belo hišo, bo Biden znova zmagal,” je dejal Hurd.

Skupina republikanskih predsedniških kandidatov je sicer za zdaj z redkimi izjemami zelo zadržana pri kritikah na račun Trumpa, saj je volilna baza republikancev večinoma na njegovi strani. Bivšega predsednika kritizirata le nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie in nekdanji guverner Arkansasa Asa Hutchinson.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!