Tragična nesreča avtobusa v Španiji: našli še sedmo truplo

embers of the Spanish Civil Guard work at the scene of an accident where a passenger bus plunged off a bridge into the river in northwestern Spain
GUARDIA CIVIL/via REUTERS

Španski reševalci so iz reke Lerez potegnili skupno sedem trupel, po tem, ko je avtobus zapeljal z mostu in zgrmel v deročo vodo z višine skoraj 75 metrov, poroča britanski BBC.

Na severozahodu Španije je v nedeljo prišlo do hude prometne nesreče avtobusa, na katerem so bili potniki, ki so se ob paznikih vračali z obiska ljubljenih v zaporu. Ob prečkanju mostu reke Lerez je avtobus zgrmel v globino in pristal v deroči reki. Avtobus je padel 75 metrov globo, poročajo španski mediji.

Test voznika na prisotnost alkohola ali drog je bil negativen, oblasti pa tako navajajo, da je nesrečo verjetno zakrivilo slabo vreme.

Število vseh udeležencev v prometni nesreči se je od nedelje povečalo, ko so našli šest trupel in dva preživela. Španski reševalci so namreč v ponedeljek iz reke potegnili še sedmo truplo.

Reševalno akcijo so sicer že želeli ustaviti, vendar jih je ena od preživelih opozorila, da na seznamu žrtev ni prijateljice, s katero je potovala. Vodja civilne zaščite je pojasnil, da ženska ni bila prijavljena kot pogrešana, prav tako ni bila z nikomer dogovorjena, da jo pričaka od prihodu avtobusa.

Njeno truplo so v ponedeljek v reki opazili s helikopterjem.

Na tragično nesrečo je reševalce na severozahodu Iberskega polotoka prvi opozoril eden od voznikov, ki je med prečkanjem mostu opazil, da manjka del varnostne ograje. Le nekaj minut kasneje je pristojne službe po telefonu klical tudi eden od preživelih, ki je dejal, da se avtobus hitro polni z vodo. Zapisano je reševalnim ekipam omogočilo hitro lociranje nesreče.

Emergency services work at the scene of an accident where a passenger bus plunged off a bridge into the river in northwestern Spain
Guardia Civil/via Reuters

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.