V treh italijanskih mestih bodo zaradi slabega vremena silvestrovali jutri

Svet 31. Dec 202317:39 0 komentarjev
ognjemet v italiji
Foto: PROFIMEDIA

V Gorici, Vidmu in Tržiču so zaradi slabega vremena preložili drevi predvidena silvestrovanja. Območje v Furlaniji-Julijski krajini naj bi namreč zajeli močan veter in nalivi, zaradi česar so praznovanja preložili na večer prvega dne novega leta, sporočila mestnih oblasti povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

Mestne oblasti v Vidmu so preložile večerno dogajanja v središču mesta, ker zvečer tam pričakujejo vremensko fronto z močnim vetrom in dežjem. Podobno odločitev so sprejeli v Tržiču in Gorici, kjer se je možnost preložitve dogajanja zaradi slabe napovedi nakazovala že v soboto.

Danes je nato goriški župan Rodolfo Ziberna z mestnimi svetniki po poročanju Primorskega dnevnika odločil, da bosta ples in ognjemet potekala v ponedeljek. Začetek dogajanja na goriškem Travniku je predviden ob 21. uri, trajal naj bi do polnoči.

V Gorici so sicer med silvestrovanji predvideli omejitev prodaje pijač. Tudi v Benetkah bo na silvestrovo prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah, v centru Trsta pa bosta prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah. Za kršenje odredbe so predvidene globe tudi do 500 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!