V ZDA odobrili poživitveni odmerek cepiva Pfizer

Koronavirus 24. Sep 202112:19 0 komentarjev
Tretji odmerek cepiva v Izraelu
REUTERS/ Nir Elias

Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) je priporočil uporabo poživitvenega odmerka cepiva Pfizer. Do njega bod upravičeni starejš od 65 let, odrasli kronični bolniki in izpostavljeni delavci, kar konkretno pomeni peibližno 26 milijonov ljudi.

CDC je danes priporočil uporabo poživitvenega odmerka cepiva Pfizer za starejše od 65 let, odrasle s kroničnim boleznimi ter tiste, ki so zaradi svojega dela izpostavljeni velikemu tveganju okužbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

To pomeni, da bo v ZDA do poživitvenega odmerka upravičenih približno 26 milijonov ljudi, med njimi 13 milijonov starejših od 65 let, je sporočil CDC. Tretji odmerek cepiva za omenjene skupine je priporočil najmanj šest mesecev po prejemu drugega odmerka.

CDC odločil po odobritvi FDA

Odločitev je CDC sprejel, potem ko je Uprava za prehrano in zdravila (FDA) v sredo odobrila poživitveni odmerek Pfizerja za starejše od 65 let, tiste z zdravstvenimi težavami ter zdravstvene delavce in vse, ki so pri opravljanju poklica izpostavljeni veliki nevarnosti okužbe.

Direktorica CDC Rochelle Walensky je dejala, da je morala agencija ukrepati na podlagi “zapletenih, pogosto nepopolnih podatkov” za dobrobit javnega zdravja. “Verjamem, da lahko najbolje zadovoljimo potrebe javnega zdravja v državi, tako da starejšim, tistim v ustanovah za dolgotrajno oskrbo, ljudem z zdravstvenimi težavami in odraslim z visokim tveganjem bolezni zaradi poklicne in institucionalne izpostavljenosti zagotovimo poživitvene odmerke,” je dejala, poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!