Visok obisk pri Zelenskem: von der Leyen in Borrell v Kijev prihajata v petek

Svet 07. Apr 202212:48 > 12:50 3 komentarji
Ursula von der Leyen
Olivier Hoslet/ REUTERS

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell se bosta v petek v Kijevu sestala z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, so danes sporočili z Evropske komisije. Kot so dodali, bosta Zelenskemu in celotni Ukrajini prenesla sporočilo popolne solidarnosti EU.

“Predsednica bo prenesla sporočilo popolne solidarnosti EU s predsednikom in celotno Ukrajino v ruski invaziji,” je na današnji novinarski konferenci v Bruslju povedal glavni govorec Evropske komisije Eric Mamer. Razpravljali bodo tudi o podpori, ki jo EU zagotavlja Ukrajini, tudi v luči donatorske konference, ki bo v soboto potekala v poljski prestolnici Varšavi. Te se bosta predvidoma udeležila tudi von der Leyen in Borrell.

Da bosta predsednica komisije in visoki zunanjepolitični predstavnik še ta teden obiskala Kijev, kjer se bosta sestala z Zelenskim, so sicer v Bruslju sporočili že v torek. Von der Leyen in Borrell bosta tako sledila premierjem Slovenije, Poljske in Češke, ki so v Kijev odpotovali sredi marca. Minuli konec tedna pa je Ukrajino kot prva predstavnica EU od začetka ruske invazije obiskala tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje