Za serijske groženje z bombami v šolah Severne Makedonije ovaden 15-letnik

Svet 23. Dec 202217:42 0 komentarjev
grožnja z bombo, srbija
N1

Zaradi sedmih lažnih obvestil o podtaknjenih bombah v šolah mesta Kavadarci v Severni Makedoniji je bil danes zaradi terorizma kazensko ovaden 15-letnik iz tega mesta.

Policija v Severni Makedoniji je zaradi sedmih lažnih obvestil o podtaknjenih bombah v šolah v mestu Kavadarci danes zaradi terorizma kazensko ovadila 15-letnika iz tega mesta.

Policija je ugotovila, da je najstnik s svojega osebnega računalnika 4. in 12. decembra na uradne elektronske naslove štirih osnovnih in treh srednjih šol poslal elektronska grozilna sporočila o podtaknjenih bombah, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

V zadnjih dveh mesecih že drugi najstnik ovaden zaradi enakega razloga

To je drugi najstnik v Severni Makedoniji, ki so ga zaradi pošiljanja lažnih groženj šolam o podtaknjenih bombah ovadili zaradi terorizma. Pred tem je tožilstvo za organizirani kriminal ovadilo najstnika v Skopju, ki je 4. novembra poslal sporočila o podtaknjenih bombah v štiri srednje šole v prestolnici.

Anonimna in na srečo lažna sporočila o podtaknjenih bombah so osnovne in srednje šole po Severni Makedoniji začele skoraj vsakodnevno prejemati od 26. oktobra, nato so sledili še nakupovalni in poslovni centri, javne institucije, športna društva in dvorane.

“Gre za hibridno vojno”

Premier Dimitar Kovačevski je zaradi številčnosti in obsega groženj ocenil, da ne gre za izolirane primere najstnikov ali hekerjev, temveč hibridno vojno.

O lažnih grožnjah z bombami so v minulih mesecih poročali tudi iz šol v Črni gori, Srbiji in na Hrvaškem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!