Za streljanje na paradi v Kansas Cityju obtožili dva moška

Svet 21. Feb 202408:48 0 komentarjev
Streljanje na paradi v kansas Cityju
Foto: PROFIMEDIA

V ZDA so v torek dva moška obtožili za streljanje na paradi ob zmagi ekipe Kansas City Chiefs v finalu lige ameriškega nogometa NFL. V streljanju na valentinovo je umrla ženska, 22 ljudi je bilo ranjenih.

Zmagoslavno parado ob proslavi novega naslova najboljših v ligi NFL ekipe Kansas Cityja 14. februarja je v istoimenskem mestu zvezne države Misuri zmotilo streljanje v bližini železniške postaje Union Station.

Za streljanje so v torek obtožili dva moška. Dominica Millerja in Lyndella Maysa obtožnica bremeni nenaklepnega umora, nezakonite uporabe orožja in kaznivega dejanja s strelnim orožjem, je novinarjem v torek povedala okrožna tožilka.

Razložila je, da se je Mays na paradi zapletel v besedni spor, ki je eskaliral v strelski obračun, kar je množico pognalo v beg. V streljanju sta bila med drugim poškodovana obtoženca, 43-letnica pa je zaradi strelnih ran umrla. Ubili so jo naboji iz Millerjeve pištole, je dejala tožilka, ki ne izključuje še več aretacij in obtožnic.

Millerju in Maysu grozi dosmrtni zapor, policija pa je aretirala tudi dva mladoletnika, ki sta obtožena zločinov, povezanih z orožjem, in upiranja aretaciji.

Televizija CNN poroča, da je bil to letos že 48. primer množičnega strelskega napada v ZDA. To je bilo tudi drugo streljanje v enem letu na praznovanju velikega športnega naslova v ZDA, potem ko sta bila junija na praznovanju zmage ekipe Denver Nuggets v finalu košarkarske lige NBA ranjena dva človeka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!