Zadel je 315 milijonov evrov. Po presenečenju je sledila tožba

Magazin 19. Feb 202420:04 0 komentarjev
Powerball, loterijski listek, ZDA
Foto: PROFIMEDIA

Američan John Cheeks je na spletni strani loterije videl, da je po številkah sodeč dobitnik več kot 315 milijonov evrov nagrade Powerball. Ko pa je prišel po svoj dobitek, je bil soočen z novico, zaradi katere je zoper organizatorja loterije vložil tožbo.

Američan John Cheeks, ki je v Washingtonu vplačal loterijski listek za žrebanje Powerballa, trdi, da je dan po žrebanju – 8. januarja 2023 – na spletni strani organizatorja igre na srečo videl, da so bile izžrebane njegove številke.

Cheeks je za NBC4 Washington dejal, da je bil ob spoznanju, da je novi milijonar, “malce” vznemirjen, a ni kričal od veselja. “Vljudno sem poklical prijatelja. Slikal sem listek, kot mi je priporočil, in šel spat,” je povedal. Toda veselje je zanj trajalo kratko. Številke, ki so bile objavljene na spletni strani, namreč niso bile tiste, ki so bile tudi izžrebane. Podjetje, ki organizira omenjeno igro na srečo, Taoti Enterprises s sedežem v Washingtonu, naj bi po navedbah Cheeksa pomotoma objavilo napačne številke in da je šlo za “napako.”

V tožbi je Cheeks navedel, da je bil, ko je poskušal prevzeti nagrado, zavrnjen, v washingtonskem uradu loterije in nagradnega centra za igre na srečo pa je naletel na zid. Kot je pojasnil, naj bi mu tamkajšnji zaposleni dejal, da listek ni veljaven in da ga lahko vrže v smeti. Vendar namesto da bi srečko odvrgel, jo je raje shranil in stopil v stik s svojim odvetnikom. Odvetnik Richard Evans je dejal, da naj bi eden od izvajalcev organizatorja iger na srečo naredil napako, a da še ni videl dokazov, ki bi podprli to tezo. “Tudi, če je prišlo do napake, se postavlja vprašanje, kaj storiti glede tega? Za to obstaja precedens. Podoben primer se je zgodil v Iowi, kjer je organizator napako priznal in izplačal dobitek,” je po pisanju Sky news še poudaril odvetnik.

V tožbi zoper organizatorja nesrečni dobitnik trdi, da so bile številke, ki jih je izbral na podlagi rojstnih dni družinskih članov in številk, ki imajo zanj poseben pomen, na spletni strani tri dni, poroča Sky news.

Vodja projekta Taoti Brittany Bailey je sodišču povedala, da je 6. januarja ekipa za zagotavljanje kakovosti izvajala testiranje, ki je vključevalo spreminjanje časovnih pasov iz koordiniranega časa v vzhodni standardni čas. Ob 12. uri in 9 minut so bili rezultati testiranja pomotoma objavljeni na spletni strani. Glede na to, da je bilo žrebanje 7. januarja, številke, objavljene dan prej, nikakor niso mogle biti tiste, ki so bile potrebne za dobitek jackpota. Dan pozneje so bile napačne številke objavljene ob pravih, napako pa so opazili 9. januarja, ko so jo umaknili, piše Dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!