Obtoženih pet ljudi, ki naj bi Matthewu Perryju pred smrtjo dajali ketamin

Svet 15. Avg 202419:35 > 20:24 0 komentarjev
Matthew Perry
Foto: REUTERS

Losangeleška policija je v zvezi s smrtjo igralca Matthewa Perryja obtožila pet oseb. Obtoženi, med katerimi sta tudi dva zdravnika in Perryjev osebni asistent, naj bi igralcu pred smrtjo dajali ketamin, ki je povzročil igralčevo smrt.

V zvezi s smrtjo ameriškega igralca Matthewa Perryja, ki je umrl oktobra lani, so obtožili pet oseb, poroča CNN. Med njimi sta dva zdravnika, Perryjev osebni asistent in oseba, oblastem znana kot “Kraljica ketamina”. Obtoženi so, da so Perryju v zadnjih tednih pred smrtjo dajali ketamin.

Po besedah državnega tožilca Martina Estrade so obtoženi “izkoristili Perryjeve težave z odvisnostjo” in “vedeli, da je to, kar počnejo, narobe”.

Preiskovalci menijo, da je Perry, ki naj bi bil pred smrtjo sicer že 18 mesecev trezen, jeseni 2023 ponovno zapadel v odvisnost, je še dodal Estrada.

Zdravnika naj bi zlorabila svoj položaj oz. zaupanje, saj da sta Perryja videla kot zlato jamo, ulični preprodajalci pa so mu dajali ketamin v neoznačenih vialah, pa je povedala Anne Milgram z Ameriškega urada za boj proti drogam.

54-letnega igralca Matthewa Perryja so našli neodzivnega v masažni kadi v njegovi domači hiši v Los Angelesu, razlog smrti pa je bila akutna zastrupitev s ketaminom in posledična utopitev, je pokazala obdukcija.

Maja pa je losangeleška policija za CNN dejala, da preiskava igralčeve smrti še poteka in da je do nje prišlo zaradi kaznivega dejanja. Policisti so želeli ugotoviti, kako oziroma od koga je Perry dobil droge, ki so povzročile njegovo smrt.

Igralčevi prijatelji naj bi preiskovalcem povedali, da je Perry ketamin že dlje časa uporabljal za zdravljenje depresije, tesnobe in bolečin, zdravila pa da naj bi ga vsaj dva zdravnika, poroča AP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!