Ženska, ki je zanikala nosečnost, je priznala, da je zanjo vedela

Svet 01. Avg 202315:40 1 komentar
pohodnica rodila v hrvaškem narodnem parku
HGSS/Facebook

Potem ko je 22-letna tujka v soboto v hrvaškem Nacionalnem parku Paklenica kar na stranišču tamkajšnje restavracije rodila deklico, na dan prihajajo nove podrobnosti. Porodnica je sicer najprej trdila, da za nosečnost sploh ni vedela, zdaj pa se je izkazalo, da je zanjo vedela, vendar te informacije ni želela deliti, saj je bila na počitnicah s fantom, ki ni oče njenega otroka. Iz zadrske bolnišnice so medtem sporočili, da je rojena deklica zdrava in da bo v kratkem odpuščena iz bolnišnice.

Zadnjo julijsko soboto ob 14:51 so dežurni reševalci v Nacionalnem parku Paklenica dobili obvestilo, da je 22-letna tujka rodila na stranišču restavracije Lugarnica, ki leži na glavni planinski poti do kanjona Velike Paklenice. Ker je porodnica med porodom izgubila veliko krvi in sama ne bi zmogla poti v dolino, so na pomoč priskočili reševalci. Mamo in dojenčico so pomagali prepeljati v dolino, od tam pa v zadrsko bolnišnico.

Po dogodku je direktorica parka Paklenica Natalija Andačić dejala, da tujka naj ne bi vedela, da je noseča. A na dan prihajajo nove informacije, saj se je zdaj izkazalo, da je 22-letnica, ki je sprva zanikala nosečnost, to priznala. Hrvaški portal 24sata poroča, da gre za luksemburško državljanko, ki se je pred kratkim razšla s fantom, ki je tudi oče nedavno rojenega otroka. Z družino in novim fantom je pred dnevi prišla na dopust v Karin v okolico Zadra, ker pa se navdušuje nad gorami, so se odločili za izlet na območju Paklenice. Na izletu pa se je nepričakovano zgodil porod otroka.

Zdravstveno osebje zadrske bolnišnice trdi, da ni mogoče, da novopečena mama ni vedela, da je noseča, morebiten razlog, da je zamolčala nosečnost, pa bi lahko bil, da na dopust ni prišla z moškim, ki je oče rojenega otroka, temveč z novim partnerjem. “Presenetila nas je njena izjava, da ni vedela za nosečnost. Kasneje je priznala, da je za nosečnost vedela. Na družbenih omrežjih ima sicer veliko fotografij iz zadnjih mesecev, na katerih je oblečena tako, da je skrila znake nosečnosti. Nismo tukaj za to, da bi razsojali o tem. Glavno je, da je otrok zdrav, tudi mama je v dobri formi,” so dejali v bolnišnici.

Kot je za omenjeni portal dejal lastnik apartmaja, ki ga je najela družina, je bilo rojstvo otroka za vse velik šok. Ker sam že več let prijateljuje z očetom 22-letnice, je družini ponudil pomoč pri urejanju birokratskih stvari in pri nakupu osnovnih stvari za dojenčka. “Bil je velik čustveni šok za vse. V bolnišnici smo morali odgovornim razlagati, kaj naj napišejo na dokumente ob rojstvu otroka. Prav tako otrok potrebuje veliko stvari, ki jih je treba še nakupiti, zato pomagam družini po svojih najboljših močeh,” je dejal lastnik apartmaja Boris.

Ob tem je dodal, da sam ne želi špekulirati, ali je 22-letnica vedela za nosečnost, ali pa jo je načrtno zanikala. “Včasih človek v svoji glavi zanika realno stanje. Ampak zdaj ni čas za to, da bi se ukvarjali s tem. Dojenčica je še vedno v bolnišnici in kmalu bo odpuščena. Najpomembnejše je, da je živa in zdrava,” je še dejal Boris.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje