Osebnost leta po izboru revije Time je Elon Musk

Svet 13. Dec 202116:09 > 16:12 0 komentarjev
Elon Musk
REUTERS

Elon Musk je postal osebnost leta 2021 po izboru revije Time. Za najbogatejšim Zemljanom je pestro leto polno poslovnih uspehov in zanimivih tvitov.

Ameriška revija Time je za osebnost leta 2021 izbrala poslovneža in bogataša Elona Muska. Za izvršnim direktorjem Tesle in SpaceXa je izjemno pestro leto. Musk se je izstrelil na mesto najbogatejšega zemljana, samo dva odstotka njegovega bogastva bi denimo rešila svetovno lakoto. Septembra je raketa njegovega podjetja SpaceX v vesolje popeljala prvo posadko civilistov,  podjetje Tesla pa ima največjo tržno vrednost med proizvajalci avtomobilov na svetu.

Leto 2021 pa ni bilo odmevno le zaradi poslovnih uspehov, ampak tudi njegovega burnega zasebnega življenja. Musk je decembra prodal še svojo zadnjo hišo na Zemlji, septembra je presenetil z ločitvijo od svoje žene Claire Elise Boucher, glasbenice, znane pod umetniškim imenom Grimes. Ali naj proda 10 odstotkov svojih delnic Tesle, je prek Twitterja povprašal kar svoje sledilce, z objavami o kriptovalutah pa je včasih zakrivil padec njihove vrednosti.

Odgovorni urednik revije Time, Edward Felsenthal, je povedal, da so naziv Musku podelili zato, ker ustvarja rešitve za eksistencialne krize, ker uteleša možnosti in nevarnosti dobe tehnoloških gigantov in ker vodi najbolj drzne družbene preobrazbe.

Ameriška revija vsako leto decembra izbere osebo, ki je najbolj zaznamovala preteklih 12 mesecev. Lani sta osebnost leta skupaj postala predsednik in podpredsednica ZDA Joe Biden in Kamala Harris, leta 2019 pa je ta naziv pripadel okoljevarstvenici Greti Thunberg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!