Janša o Golobu: Gre bolj za Jankovićev popravni izpit

Slovenija 26. Jan 202218:15 > 16. Mar 2022 10:20
Janez Janša
PROFIMEDIA

Predsednik vlade Janez Janša je vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba v politiko ocenil kot "popravni izpit Zorana Jankovića".

Premier in predsednik največje vladne stranke SDS Janez Janša je ob robu obiska vlade v Posavju komentiral tudi vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba v politiko. Med drugim je ocenil, da gre “bolj za popravni izpit Zorana Jankovića“. Sicer pa “bodo vse povedali volivci”, je pristavil.

“Kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu državnega zbora, smo z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro,” so premierjeve besede o vstopu novih strank v volilno tekmo povzeli v sporočilu kabineta predsednika vlade.

“Kar se tiče konkretnega kandidata pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici,” je orisal premier. Dodal pa je še: “Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja šahovnico, dal navodilo”.