Anže Logar: Danes smo na začetku nečesa velikega

Slovenija 13. Nov 202219:17 > 21:03 10 komentarjev

Predsedniški kandidat Anže Logar je v medijskem središču na Gospodarskem razstavišču čestital novi predsednici republike Nataši Pirc Musar. "Pirc Musar bo dobra predsednica, če nam bo vsem prisluhnila. Vsem nam. Potem bo imela našo podporo pri premagovanju razlik," je dejal Logar. Dodal je, da smo "danes na začetku nečesa velikega".

“Volitve so praznik demokracije in volilci ste danes odločili. Nataša Pirc Musar bo postala prva predsednica Republike Slovenije,” je v prvem odzivu po prihodu na Gospodarsko razstavišče Nataši Pirc Musar čestital Anže Logar.

“Verjamem, da je slišala moje ključno sporočilo – sodelovanje. In pričakovanje, da bo predsednica vseh. To Slovenija zdaj potrebuje. Še bolj kot kadarkoli do zdaj. Želim si, da bo Pirc Musar delovala povezovalno. In v interesu nas vseh je, da imamo dobro predsednico. Pirc Musar bo dobra predsednica, če nam bo vsem prisluhnila. Vsem nam. Potem bo imela našo podporo pri premoščanju razlik. Tistih razlik, ki nam jemljemo veter iz jader,” je v govoru dejal Logar.

“Več kot 350.000 volivcev nas je glasovalo za. Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v slovenski politiki. Velika množica nas je jasno in glasno sporočila, da je sodelovanje edina prava pot za našo prihodnost, to je velik kapital za naprej,” je ocenil glasovanje.

Govor je zaključil z besedami, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. To se je naučil v 23 letih politike. “Danes smo na začetku nečesa velikega,” je zaključil Logar na Gospodarskem razstavišču. Zahvalil se je tudi vsem, ki so sodelovali pri njegovi kampanji in družini.

Logar v štabu: Sodelujemo za prihodnost ni samo slogan, ampak tudi način, po katerem razmišljam

Logar je v prvem odzivu po zaprtju volišč dejal, da bo izid pokazal, kako pomembno je za Slovenke in Slovence ter za državljane in državljanke govoriti o pozitivnih temah.

“Z zanimanjem in z veselim pričakovanjem zrem v čas, ko se bo začelo preštevanje glasov. Sodelujemo za prihodnost ni samo slogan, ampak tudi način, po katerem sam kot politik tudi razmišljam. Tako sem deloval do zdaj in tako bom tudi naprej. Zato pričakujem, da bo ta recept tudi zmagovit,” je dejal Logar.

Logar s svojimi podporniki rezultate spremlja v središču Ljubljane v kavarni Slamič. Tudi tokrat so novinarje in predstavnike medijev namestili v drug prostor, da so ločeni od kandidata in podpornikov.

Predsedniški kandidat je v kavarno prišel okrog 18. ure, ko so se tudi začeli zbirati njegovi najzvestejši podporniki. Med njimi sta tudi prvopodpisana pod Logarjevo kandidaturo nekdanja evropska poslanka Romana Jordan in poslanka SDS Eva Irgl. V štab je povabljen tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki v prvem krogu medijem sicer ni dajal izjav.

Logar ob 20. uri: Upanje še tli

Logar je ob 20. uri, ko je izvedel prve vmesne neuradne rezultate drugega kroga predsedniških volitev, ki so že takrat kazali na zmago Pirc Musar dejal, da upanje še tli, dokler ne bodo prešteti vsi glasovi. Ob izjavi sta za njim stali podpornici Irgl in Jordan.

“V kampanjo sem šel iskreno. Predstaviti sem želel, kaj je dobro za Slovenijo, in to bom počel še naprej. Verjamem, da se bo glas za prej ali slej naselil v vse pore političnega udejstvovanja,” je v odzivu po vmesnih rezultatih dejal Logar.

“Volilci imajo vedno prav. Odločili so se, kakor so se odločili. In to voljo v demokraciji vedno spoštujemo. Moja želja je, da vsi podpremo novega predsednika, ker je vsem v interesu, da verjamemo v najvišje institucije te države,” je še dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje